SMP će još jednom, uz vašu pomoć braćo i sestre, izabrati najbolje domaće metal izdanje za prethodnu godinu!

U konkurenciji će se naći ukupno 21 domaći bend i isto toliko izdanja, a ono što nas posebno raduje je da je i prethodna godina pokazala da metal na ovim prostorima još uvek ima šta da pokaže, odnosno, većina ovih izdanja može da parira kako regionalnoj, tako i evropskoj i svetskoj aktuelnoj ponudi! Kao i obično, tu su sastavi koji praše različite vrste metala, a napomenimo i da su na listi isključivo bendovi čije albume smo recenzirali u prethodnoj godini. Biće zanimljivo videti koji je (po vašem mišljenju) obavio najbolji posao, odnosno koji pravac kod nas je najbolje kotirao u 2016. godini.

Pravila

Svaki posetilac portala može da glasa za jedan bend i album sa liste. Sasvim je dozvoljeno da bendovi pozovu svoje fanove da glasaju za njih putem društvenih mreža i drugih metoda komunikacije sa istima. Naravno, ovom prilikom apelujemo kako na bendove, tako i njihove prijatelje/fanove, da se ne služe nefer metodama kojih uvek ima više nego zaštita koje bismo mi mogli da podesimo u ovim anketama. Ne zaboravite da je poenta svega ovoga da se dobro zabavimo, i nema smisla da se to narušava glupim i bespotrebnim varanjem. SMP ne dodeljuje nikakve nagrade pobedničkim bendovima, tako da, i ako se domognete prvog mesta zaboravljajući na fer play – sve je to vama na obraz.

Podsetimo i na to da SMP u svom radu podržava bendove sa teritorija Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, te bendovi sa tih prostora automatski imaju pravo na učešće u godišnjoj SMP anketi za najbolje izdanje. Nažalost, ove godine nemamo nijedno izdanje iz Republike Srpske, a tu je samo jedno iz Crne Gore. Međutim, na te stvari mi ne možemo da utičemo, a i nažalost, navikli smo da iz RS i CG generalno stiže premalo bendova i izdanja omiljenog nam muzičkog pravca.

Bendovi i albumi za koje možete glasati u anketi ispod:

1. 4th Legacy – Tribulation of Time – recenzija
2. Asymmetry – Fragility – recenzija
3. Bombarder – Okot iz pakla – recenzija
4. Chaosium – Let the Whole World Bleed – recenzija
5. Deathonation – Dragged Into the Beyond – recenzija
6. Elio Rigonat – Egregor I – recenzija
7. Emetica – Escatolorgy – recenzija
8. Evolucija – Igra počinje – recenzija
9. Hostis – Hostis – recenzija
10. Neters Shrine – Demon’s Seed – recenzija
11. Northern Revival – Life Survival Tips – recenzija
12. Organic Toy – 66d – recenzija
13. Phrenia – Million Miles – recenzija
14. Rain Delay – Selenophilia – recenzija
15. Sacramental Blood – Ternion Demonarchy – recenzija
16. Sequence – Faith in Me – recenzija
17. Sorrow’s Grave – An Eternity of Evil – recenzija
18. Stvor – Stvor – recenzija
19. Tamerlan – Luciferian – recenzija
20. Temple of Gnosis – De Secretis Naturae Alchymica – recenzija
21. Wolf’s Hunger – Bež’te živi, vraćaju se mrtvi – recenzija

Glasanje će da traje do 1. februara tačno u podne, kada ćemo objaviti pobednički bend po glasovima posetilaca SMP-a, ali i po glasovima redakcije SMP-a u internoj anketi koja će takođe biti obavljena u tekućem mesecu.

Svim bendovima želimo puno sreće. Neka glasanje počne!

Napomena: Opcija komentarisanja ankete je ugašena, nakon konstantnog kršenja pravila komentarisanja, slanja komentara pod različitim imenima sa istih IP adresa, nedoličnog govora, psovanja i slično. Fokus vraćamo na samo glasanje. 


A N K E T A

[poll id=“4″]

Komentari