U duhu konstantne želje za proširivanjem delatnosti Srpskog Metal Portala, i što konkretnije podrške domaćoj metal i rock sceni, odlučili smo se na još jedan potez, a to je pokretanje SMP Music, online izdavačke etikete koja će da radi u sastavu SMP-a!

Svi smo veoma dobro svesni katastrofalnog stanja u domaćem izdavaštvu. Izdavačke kuće se gase, odavno nema Rock Express Recordsa, sve su ređa izdanja ovih preostalih, pa smo tako svedoci nenormalne situacije da veoma dobri, čak i odlični albumi nekih domaćih sastava ostaju neobjavljeni, a mnogi fanovi metal muzike nikada ni ne dođu u priliku da ih čuju. Upravo zato ćemo se potruditi da barem ovaj drugi deo problema kako treba ispravimo, kao i da svi srpski metal bendovi koji to žele dobiju priliku koju zaslužuju!

SMP Music – Pitanja i odgovori

Ko može da objavi album za SMP Music?

U obzir dolaze svi srpski metal bendovi, bez obzira na podpravce, usmerenost ili ne ka undergroundu itd. Kvalitet je jedini faktor. Dalje, osim albuma, u obzir za izdavanje dolazi i profesionalno realizovan EP materijal!

Naravno, odmah da naglasimo – sva izdanja SMP Music biće besplatna! Kvalitetan, 320kbps mp3, omot, propratna biografija, dobra produkcija i originalne ideje, biće neki od preduslova koje će bendovi morati ispuniti da bi dobili našu podršku i našli se u katalogu ove online etikete. Sa druge strane, jasno je da će promocija koju ćemo preduzimati kako bismo izreklamirali ta izdanja biti mnogo bolje rešenje, nego da bendovi sami odrađuju taj deo posla.

Zašto bih vam dao svoj album da ga besplatno delite drugima?

Zato što je bolja opcija da album dopre do šireg auditorijuma, nego da kupi prašinu u nečijoj ladici. Važno za napomenuti je da SMP neće praviti probleme u slučaju da bend, nakon što je snimak realizovan preko SMP Music, dobije ponudu od neke izdavačke kuće za objavljivanje fizičkog izdanja albuma (CD ili neki drugi format). U slučaju da se to ne desi, promocija koju besplatno može ponuditi SMP sigurnija je, i jednostavnija opcija nego da bendovi to sami rade.

Šta SMP ima od svega toga?

Ništa.  🙂 Mi ionako godinama guramo ovu priču iz čiste ljubavi i želje da podržimo rad ovdašnjih bendova, bez snova da će nam ovaj posao obezbediti vile i bazene. Neko mora da bude tu za bendove, mi smo se zadesili dovoljno ludi & uporni, i to je sva filozofija.

Kako da vas kontaktiram?

Zvanični e-mail kontakt za bendove je: info@serbian-metal.org. Javite nam se, i dogovorićemo se.

PREUZMITE SVA IZDANJA BESPLATNO!