Zaista je uživanje slušati album, ova četvorka je nasvirana i prepuna ideja koje su vrlo lepo upakovali

Ne znam zašto, ali o sastavu Organic Toy se, po mom mišljenju, premalo zna. Iako su na sceni prisutni više od 15 godina i iza sebe imaju dva studijska albuma, mnogo koncerata po zemlji i inostranstvu, negde je nešto zakazalo… Da li je razlog slabija promocija samog benda, ili pak nedovoljna zainteresovanost ovdašnjih medija/publike, ostaje nam da nagađamo. U svakom slučaju, nadam da će se putem SMP-a, odnosno ove recenzije, ljudi koliko-toliko uputiti u rad ovog vrlo zanimljivog instrumentalnog sastava.

Organic Toy

Ispred sebe imam digipack varijantu aktuelnog albuma zanimljivog naziva 66d. Ako malo bolje pogledate omot, videćete da naziv asocira na 666,  a u stvari, radi se o igri reči, jer je album sniman tačno 66 dana. Nažalost, u periodu od 2013-2014. godine… Kažem nažalost, jer je činjenica i logika da produkcije albuma iz godine u godinu napreduju, te je to možda i jedina stvar koja mi ovde pomalo smeta. Jednostavno, čuje se da ovo nije izašlo iz studija 2016. godine, ali svakako da nije ni loše, nemojte me pogrešno shvatiti. Album sa druge strane zvuči vrlo prirodno, jer je zabeležen u kultnom studiju Barewire, dok je mastering odrađen u Londonu. Najbitnije je da je ipak ugledao svetlost dana, jer koliko mi je poznato, Organic Toy je očekivao oficijelno objavljivanje, no na kraju, posle dužeg vremena, materijal je ipak objavljen u samostalnoj režiji.

Što se samih pesama tiče, napomenuh da je ovo instrumentalna ploča, možda najbliža nečemu što danas nazivamo post metalom, ali svakako da ovde ima uticija Toola, stonera, bluesa, pa i industriala. Pesme su dobre – od ovakvih albuma pre svega očekujem da me dobro provozaju, jer u instrumentalima logično nećemo čuti dobre strofe i refrene, nego pesme treba da idu svojim tokom i da te teraju da ih poslušaš do samog kraja, što je ovde svakako slučaj. Zaista je uživanje slušati album, ova četvorka je nasvirana i prepuna ideja koje su vrlo lepo upakovali da se prosto može osetiti i da su uživo veoma ubedljivi. Kako bilo, obećavam sebi da ću ih prvom prilikom i pogledati na nekom koncertu.

Organic Toy – 66d spisak pesama:

1. Xenomorph
2. OT
3. 66d
4. Vampir (bluz)
5. N1
6. Organic Machine
7. Kruna
8. Problem 229
9. Succubus Dream

 

Organic Toy - 66d
Produkcija71%
Originalnost83%
Vizuelni identitet87%
Uverljivost70%
78%Finalni utisak

Komentari