SMP će još jednom, uz vašu pomoć, izabrati najbolje srpsko metal izdanje u upravo završenoj godini! U anketi se nalaze 23 benda i albuma, pa podržite svoje miljenike glasanjem ispod.

Glasanje će biti otvoreno do 31. januara u ponoć, kada ćemo proglasiti pobednika na osnovu vaših glasova. Takođe, i redakcija će u internom glasanju dati svoj sud na istu temu, te ćemo, kako je to već praksa, imati i pobednika prema mišljenju redakcije našeg portala.

Bendovi i izdanja za koje možete glasati su sledeći:

 1. Ashen Epitaph – The Formed Filth Enigma – recenzija
 2. Bethor – Anarchia Diaboli – recenzija
 3. Claymorean – Sounds from a Dying World – recenzija
 4. Cornix – Ratna mašina – recenzija
 5. Elio Rigonat – Egregor II – recenzija
 6. Goblin Zeppelin – Burn the Idol – recenzija
 7. Gomila Nesklada – 81 – recenzija
 8. Infest – Addicted to Flesh – recenzija
 9. Jenner – To Live is to Suffer – recenzija
 10. Kobold – Death Parade – recenzija
 11. Ljuska – Vessel of the Void – recenzija
 12. Nadimač – Besnilo – recenzija
 13. Numenor – Chronicles from the Realms Beyond – recenzija
 14. Orest – Neverovatne istinokolikosti – recenzija
 15. Organized Chaos – Divulgence – recenzija
 16. Redenik – Nekrografija – recenzija
 17. Rikavac – Rikavac – recenzija
 18. The 11th Commandment – Food for the Worms – recenzija
 19. The Bloody Earth – Inevitable – recenzija
 20. The Father of Serpents – Age of Damnation – recenzija
 21. The Stone – Teatar apsurda – recenzija
 22. War Engine – The Verdict – recenzija
 23. Zvijer – Vječnost truleži – recenzija

I ove godine šarolika lista, zastupljeni su svi vodeći metal pravci, što nas uvek posebno raduje. Nije zgoreg i naglasiti da je 2017. godina bila izrazito dobra i plodonosna kada je srpski metal u pitanju – snimljeno je mnogo odličnih albuma, i srpski metal danas (ako ne kvantitetom, onda svakako kvalitetom), i te kako može da parira regionalnoj i evropskoj, pa i svetskoj metal sceni.

Pravila

Svaki posetilac portala može da glasa za jedan bend i album sa liste. Svako kršenje i zloupotreba ankete na način da se kreiraju lažni glasovi putem sumnjivih metoda biće sankcionisani, i bend kog koga se to primeti, biće diskvalifikovan. Nadamo se da do toga neće doći, jer poenta ove ankete i godišnjeg izbora je da se zabavimo, a nagrade – osim one moralne – svakako ne postoje, te želimo da verujemo da će i ovaj izbor za album godine proći fer i korektno, i da će se i bendovi i glasači ponašati odgovorno i primereno.

Sasvim je dozvoljeno da bendovi pozovu svoje fanove putem društvenih mreža da ih podrže u ovom glasanju. Nije zabranjeno ni sponzorisanje postova na društvenim mrežama i bilo koja druga vrsta marketinga sa istim ciljem, odnosno, sve metode u tom pravcu su u skladu sa pravilima. Mišljenja smo da je uloženi trud za osvajanje vrha ove ankete, ma koliko delovala nebitno, pokazatelj i koliko su sami bendovi posvećeni onome što rade – sve je to vanjska slika koja govori o ozbiljnosti i aktivnostima samog benda. SMP je već duže vreme praktično jedini srpski (isključivo) metal sajt, te je titula najboljeg nešto što bi domaćim metal bendovima, cenimo, trebala koliko-toliko da znači.

Svim bendovima želimo puno sreće u glasanju!


A N K E T A

[poll id=“5″]

Komentari