Armageddon - Vampire Queen

[SMP019] Armageddon – Vampire Queen (EP)

DOWNLOAD
(Mp3@320kbps, 43,7 MB)

Spisak pesama:

1. Mordor (Live at Exit 2015)
2. Vampire Queen
3. Sarabanda / Funeral March (Live at Exit 2015)
4. Eldorado (Live at Exit 2015)

Postava:

Miloš Krsmanović – vokal
Đorđe Letić – prateći vokal, naracije, gitara, klavijature
Nikola Malivuk – gitara
Vesna Varagić – sopran
Vanda Marijanski -mecosopran
Marko Skendžić – tenor vokal
Vladimir Zorijan – bass vokal
Željko Andrić – bass-bariton vokal
Zoran Dražić – gitara
Nebojša Bjeletić „Ćebe“ – bass gitara
Miloš Marčeta – klavijature
Dejan Ćetković „Đubre“ – bubanj
Tara Kerac – bubanj (na snimcima sa Exita 2015)

Akustična podrška iz V.I.T.R.I.O.L. ansambla:
Marta Balaž – sopran
Florijan Balaž – violina, viola
Marija Vasić – flauta
Nenad Patković – španska gitara

Kontakt:

 

Novosadski Armageddon jedan je od najstarijih aktivnih srpskih metal sastava. Bend je oformljen daleke 1987. godine i delo je multiinstrumentaliste Đorđa Letića koji je sarađivao i sa drugim bendovima na sceni, među kojima je najznačajniji Tornado. Tokom prethodne tri decenije (!) Letić je sa Armageddonom realizovao veliki broj izdanja svih vrsta (albumi, singlovi, kompilacije i koncertni snimci), od kojih je aktuelan trostruki kompilacijski uradak Triptych.

Bend je ovih dana posvećen snimanju dugo očekivanog novog albuma u studiju Alfa u Novom Sadu, što je doprinelo drugačijem zvuku benda i „tvrđoj“ produkciji. Nekoliko pesama već je završeno, među kojima je i numera „Vampire Queen“, koja, zajedno sa tri live pesme sa nastupa benda na Exit festivalu 2015. godine, predstavlja EP koji je na Halloween 2017. ekskluzivno objavljen za SMP Music, te dostupan za besplatno preuzimanje. Numera „Vampire Queen“ je nastavak instrumentalne pesme „Mordor“, odnosno, zajedno sa pomenutom pesmom predstavlja jednu logičnu celinu, te su upravo tim redosledom i objavljene na ovom EP-u, uz napomenu da je verzija numere „Mordor“ koja se ovde nalazi specijalno vokalno izvođenje iste.

Treća pesma na EP-u je „Sarabanda / Funeral March“, takođe sa Exita 2015, inače ranije dostupna na reizdanju albuma Eternal Mystery, pod nazivom Eternal Mystery Rediscovered. Vampire Queen EP zatvara pesma „Eldorado“, kojom je sastav otvorio nastup na Exitu 2015., i koja je u ovoj verziji ekskluzivan poklon našem portalu, a samim tim i svima koji ovaj EP preuzmu sa ovih stranica.

Kada je reč o novom albumu benda, isti bi trebao biti završen do kraja tekuće, ili početkom iduće godine. Radni naziv albuma je Inner Voices, a trebalo trebalo bu da sadrži 10 pesama. Prema Letićevim rečima, očekuje nas thrash prizvuk, te veći broj gostujućih muzičara, a izdavač će i ovoga puta biti Tmina Records.

Komentari