Hetera - Front to Back

[SMP020] Hetera – Front to Back

D O W N L O A D
(Mp3@320kbps, 126 MB)

Spisak pesama:

1. Wandy
2. Issues
3. Ikiritama
4. Exit
5. GoroNea
6. TRLM
7. Sihotea
8. Gone
9. Nova
10. Rahamisu
11. Davidians
12. Uno

Postava na albumu:
Aleksandar Vučetić – vokal
Marko Lazić – gitara
Luka Jurašin – gitara
Dobroslav Slijepčević – klavijature
Ivan Stanković – bas gitara
Andrej Mišić – bubanj

Poslednja postava:
Aleksandar Vučetić – vokal
Marko Lazić – gitara
Danijel Jovanović – gitara
Danko Radulović – bas gitara
Andrej Mišić – bubanj

Kontakt:

Hetera je nastala 2000. pod imenom Spirit of Destruction. Nakon nekoliko godina, bend menja ime, a 2004. One Records objavljuje debi album Sa one strane. Dve godine kasnije, isti izdavač je realizovao i drugi studijski album Taida. Oba albuma dobila su pozitivne kritike javnosti.

Iako do tada svrstavani u melodični black metal sa tekstovima mahom na našem jeziku, bend se promenom postave menja muzički u modern/industrial metal i 2009. godine započinje snimanje tada neimenovanog trećeg studijskog albuma. U međuvremenu, sastav biva koncertno aktivan i nastupa na EXIT-u, kao i u Banjaluci, Kragujevcu, Beogradu, a izdvajaju se i koncerti kao predgrupa sastavima Slipknot i Killswitch Engage u Beogradu i Zagrebu.

Nakon nekoliko završenih novih promo pesama kultni časopis Metal Edge pesmu „GoroNea“ stavlja na svoj CD sempler koji je štampan u 100.000 primeraka. Bend kasnije završava rad na albumu u studijima Chainroom (Senta) i Blaze (Beograd), te snima video spot za numeru „Gone“. Ipak, nakon svega toga, od 2012. godine Hetera je neaktivna.

SMP Music je dobio ekskluzivno pravo da široj javnosti ponudi nikad objavljeni treći album Front to Back i time ga spasi od zaborava i skupljanja desetogodišnje prašine.

Komentari