Teatar apsurda, poslednje furiozno ostvarenje beogradskih black metalaca The Stone, najbolje je srpsko metal izdanje u 2017. godini prema mišljenju redakcije SMP-a!

Ovaj album osvojio je nepodeljene simpatije kompletne redakcije, i sasvim zasluženo će biti upisan u istoriju kao još jedno The Stone izdanje koje je osvojilo ovu „titulu“ – podsećanja radi, i The Stone album Nekroza proglasili smo za najbolji u 2014. godini.

Ono što nas, naravno, posebno raduje je kontinuirano visok kvalitet svakog novog The Stone izdanja. Verujemo da će se mnogi složiti sa našim stavom da je reč o jednom od najboljih, ako ne i najboljem i najupornijem srpskom metal bendu svih vremena.

Recenziju albuma, ako ste kojim slučajem preskočili, možete pročitati ovde.

Srpska metal scena nikada nije mogla da se pohvali sa naročito velikim brojem doom metal bendova. Tim više čini nas srećnima činjenica da su prošle godine u tom segmentu realizovana dva vrhunska izdanja! Reč je o bendovima The Bloody Earth (Niš) i The Father of Serpents (Beograd). Prvi pomenuti su veterani u žanru i na sceni, i njihov povratnički album Inevitable u praksi je pokazao kako doom metal treba da zvuči. Jednake pohvale zaslužuje i ostvarenje Age of Damnation benda The Father of Serpents – redak biser kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni u ovom trenutku.

The Bloody Earth se tako našao na drugom mestu redakcijske ankete za album godine, a The Father of Serpents na trećem, te sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da 2017. godina jeste bila godina kvalitetnog doom metala na domaćoj sceni.

Kompletnu listu i redakcijske glasove možete da pogledate ispod, a kako su glasali naši čitaoci i koji album oni smatraju za najbolji u prethodnoj godini, pogledajte OVDE.

The Stone - Teatar apsurda album godine SMP

(SMP)

 

Komentari