“Nekroza”, poslednji studijski album beogradskog black metal sastava The Stone, najbolje je srpsko metal izdanje u 2014. godini – mišljenje je redakcije SMP-a!

Ove godine, a što planiramo da praktikujemo i u narednom periodu, pored najboljeg domaćeg izdanja u protekloj godini koje će u anketi izabrati naši čitaoci, odlučili smo da i redakcija kaže koju na tu temu.

Jasno je da ankete nisu najsrećnije rešenje za izbor bilo čega zbog brojnih razloga, ali sigurno da jesu dobar način da se bendovi dodatno angažuju oko sopstvene promocije, kao i da se znatno veći broj generalno letargične srpske metal publike fokusira na rad domaćih bendova, što je samo po sebi dobra stvar. Sa druge strane, interno glasanje i izbor albuma godine po mišljenju naše redakcije baciće dodatno svetlo na celu priču, a imajući u vidu da za ovaj portal pišu mahom prekaljeni vukovi koji su godinama aktivni na srpskoj metal sceni (kao novinari, muzičari, promoteri, koncertni organizatori… pa i sve to od jednom), potpuno neskromno smatramo da imamo više nego dovoljno argumenata da i naše mišljenje podelimo sa svima vama.

Dakle, The Stone i fantastična “Nekroza” najviše su traga ostavili u našim srca i napaćenim dušama (ako već niste, recenziju albuma koju je napisao kolega Miroslav Lelek pročitajte ovde), iako, valja reći, konkurencija nije bila nimalo naivna! Na drugom mestu, sa tek par ocena manje, našao se album „Cold Blood War“ (recenzija), deathrash razbijača Infest. Nema greške sa ovim bendom, ni studijski, ni koncertno – znaju to svi oni koji su imali priliku da ih skoro pogledaju uživo.

Pomenimo još i da je treće mesto zauzelo debi ostvarenje benda Vragh, album “Iskopan” (recenzija). Taj nas je materijal sve veoma prijatno iznenadio, kvalitetnom realizacijom i nesvakidašnjim idejama, i ostaje da se nadamo da to nije sve, i da najbolje od ovog benda tek dolazi.

A kako su glasali naši čitaoci, saznajte OVDE.

(SMP)

Komentari