Gitarista Goran Mladenović osnovao je 1995. godine u Nišu The Bloody Earth, jedan od prvih doom/death metal sastava na ovim prostorima. Od 2015. godine zvanično su ponovo aktivni, a ove godine su izbacili i povratnički singl „When Death Is Kneeling“, dok je novi album uveliko u pripremi. Goran je u međuvremenu radio sa bendom Duh Predaka sa kojim (nažalost) nije daleko dogurao, osim nekoliko svirki i par demo snimaka… Sada, paralelno sa The Bloody Earth, radi i sa southern/stoner metal sastavom Raindogs. Hobi mu je sakupljanje SF romana (kako kaže, bez „epske fantastike“, bajkica za decu).

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Sacramental Blood – Ternion Demonarchy (Ghastly / Miner, 2016.)recenzija

Godine i godine muke i istrajnosti, dočekaše i oni „full length“… Ne treba mnogo pričati, znaju znanje i koriste ga kako treba – brzo, furiozno, brutalno… Sve ono što prija mojim matorim ušima.

The Stone – Nekroza (Folter, 2014.)recenzija

Nisam baš ljubitelj black metala (mada ne odbijam), ali dvadeset godina cepanja, sa nesmanjenim entuzijazmom i žestinom mora da se ceni. Svako izdanje sve bolje i bolje…

Lower Parts of Human Sludge – Violently Awaken Rudiment Creation (Samoizdanje, 2014.)

Za razliku od prethodna dva dugotrajna benda, nešto mlađe. Jednom rečju – slamming brutality… Brutalno… Cojones… U poplavi neinventivnih copy/paste thrash bendova treba nam više undergrounda… Dopada mi se i ovogodišnji singl „Awyu-dumut“.

(SMP)

Komentari