Niški doom metal veterani The Bloody Earth, koji su nedavno nagovestili povratak na scenu pokretanjem zvanične Facebook stranice, objavili su novi singl “When Death is Kneeling”, kojeg premijerno možete poslušati na našem portalu!

Kako je za SMP potvrđeno iz tabora benda, ekipa je i definitivno okupljena i spremna za aktivan rad!

– The Bloody Earth je ponovo okupljen, iako to “ponovo okupljen” uzmite sa rezervom jer tu su samo dva originalna člana, u suštini i osnivači benda: moja malenkost na gitari i bubnjar Vladan Kitanović. Ostatak ekipe čine pevač i bas gitarista Marko Tričković, gitarista Strahinja Đorđević i Nikola Zlatković na orguljama – rekao je za SMP gitarista benda Goran Mladenović.

Prema njegovim rečima, u planu je svojevrsna “reunion” svirka u Nišu.

– A posle toga, videćemo… Problem je, ili sreća, kako se uzme, to što imamo stalne poslove, tako da smo prilično stegnuti što se tiče slobodnog vremena. Takođe, plan je da album bude završen na jesen, nadamo se da će tako i biti. Ova nova pesma je snimljena u Associated Act studiju u Nišu, čovek (Vladimir Milosavljević – op.aut.) je prilično dobro skontao šta hoćemo, mi smo apsolutno zadovoljni… Videćemo može li da nas istrpi za ceo album – kaže Goran, i otkriva gde je i šta je The Bloody Earth ekipa radila proteklih godina.

– Pa, kako ko… Vladan je odmarao od muzike (porodica, posao…), ja sam radio par godina sa sastavom Duh predaka, a zadnjih par godina sviram i stvaram u southern/stoner metal sastavu Raindogs. Ovi mlađi momci su u vreme prve inkarnacije The Bloody Earth bili klinci – kaže kroz smeh naš sagovornik, i dodaje da je plan sa bendom da se odsvira pokoji koncert i da album izađe na CD-u.

– Od ovoga se ne može živeti, a mi nismo u godinama da možemo baš puno da se zezamo… Uglavnom, kao što rekoh, album, izdanje (fizički nosač obavezno…), poneka svirka, pa videćemo šta može da se izrodi – zaključio je Goran.

UPDATE: The Bloody Earth ekipa potvrdila je da će povratnički koncert pod nazivom Doom or be Doomed Alive biti održan 14. maja u Black Stage Caffe klubu u Nišu. Više informacija na Facebook eventu.

The Bloody Earth – “When Death is Kneeling” singl:

(SMP)

Komentari