The Bloody Earth, prvi srpski (funeral) doom/death metal sastav osnovan daleke 1995. godine u Nišu, nakon višegodišnje pauze, ovih dana pokazuje znake života!

Naime, ekipa je pokrenula Facebook stranicu, na kojoj su postavljene fotografije benda iz perioda devedesetih godina, logotip, kao i omot debi albuma Requiem of Weeping Souls, snimljenog pre čak 20 godina!

Tačno pre 20. godina (tačnije, oktobra 1996.), snimljen je naš prvi album – „Requiem of weeping souls“… Nedugo zatim izdat na kaseti za Butcher Sound iz Kragujevca (thnx to Max Butcher )…

Posted by The Bloody Earth on Monday, April 4, 2016

Pomenuti album objavljen je tada u kasetnoj formi za Butcher Sound iz Kragujevca, da bi 2003. doživeo reizdanje na CD-u za Buffalo Revenge.

Sastav je sa numerom „Celestial Tears“ uzeo učešće na kultnoj YU metal kompilaciji Scream Until YU Like It, u izdanju Rock Express Recordsa (2000. godina), međutim, podaci o aktivnostima benda posle toga poprilično su magloviti. Ono što se sigurno zna je da je deo ekipe, nakon što je The Bloody Earth posustao, bio aktivan u niškom epic metal sastavu Duh predaka, ali iza njih nije ostalo mnogo toga o čemu bismo danas pisali.

Poslednju poznatu postavu The Bloody Eartha činili su pevač Veselin Milojević i pevačica Ivana Branković, gitarista Danijel Tomić, gitarista i klavijaturista Goran Mladenović, basista Ivan Mladenović i bubnjar Vlada Kitanović.

Ostaje nam da pratimo situaciju te vidimo da li je pokretanje FB stranice samo nostalgija za nekim davnim vremenima, ili nagoveštaj reuniona The Bloody Eartha u ovom ili onom obliku.

(SMP)

Komentari