(FOTO) Bravo Deadly Mosh, bravo Kragujevac!

Pred sam kraj prvog meseca leta gospodnjeg 2015, tročlana ekspedicija iz ravne nam Vojvodine, zaputi se u Kragujevac grad, sa jednostavnim naumom: da čuje i vidi Deadly Mosh. Prosto. Kao bonus za pređenu kilometražu, dobili smo priliku da gledamo i još dva benda, lokalni Steel Hornet i Jenner, sjajne devojke koje prvi put nastupaju van Beograda.

  • Nastupili: Deadly Mosh, Jenner, Steel Hornet
  • Lokacija: Dom omladine, Kragujevac
  • Datum: 31.01.2015.
  • Piše: Igor Stanić
  • Foto: Zoran Stanić
  • Copyright: SMP, 2015.

Deadly Mosh je ovim koncertom krenuo sa promocijom „United By Pain“, svog drugog dugosvirajućeg albuma, čije bi fizičko izdanje trebalo vrlo brzo da se pojavi i kod nas u prodaji. Satnica je ispoštovana i u 22h bina pripada Steel Hornetu. Koliko su Kragujevčani dobra publika, govori činjenica da je radna temperatura na koncertu dostignuta odmah i na Steel Hornetu je bilo samo da je održi.

steelhornet01

Osigurač energetske bombe je izvučen, u publici momentalan haos, „Valhalu“ naravno pevaju svi i posle seta obrada, jedne autorske pesme i malo rvanja sa zvukom, Steel Hornet sa visokom ocenom polažu prijemni, jer, kako je rečeno, ovo im je prva zvanična svirka.

Zadatak da održe vatru preuzimaju devojke iz benda Jenner (predstavili smo vam već ovaj poprilično jedinstven bend na domaćoj sceni, pa se podsetite o čemu je reč ovde) i ako je neko i pomislio da će to za njih predstavljati problem, silno je pogrešio. Malo autorskih stvari, dve tačnije, malo više obrada, ponovo malko borbe sa zvukom, interakcija između benda i publike – za pamćenje i čista desetka za Jenner. Pošteno odrađen posao sa njihove strane i sve je spremno za Deadly Mosh.

jenner01

Kratka obrada „Only Fools And Horses“, svima znanog porekla, poslužila je za kalibraciju naoružanja i doterivanje zvuka, kako bi Deadly Mosh brutalnim i furioznim nastupom, koji je usledio, potvrdio klasu. To je bend koji spada u premijer ligu ne samo unutar thrash branše, već celokupne domaće scene i taj status su zapečatili kako live nastupima, tako i samim kompozitorskim radom.

Nove pesme, koje grmljavinom najavljuju dolazak „United By Pain“, sjajno su prihvaćene od gotovo histerične publike i iako predstavljaju blagi zaokret u zvuku, stav benda je ostao identičan. Termin „kompromis“ nije u upotrebi kod njih. A publika jako, jako voli Deadly Mosh. I Deadly Mosh definitivno voli svoju publiku jer su joj pružili fantastičan i neponovljiv doživjaj!

Ova postava benda svira vrhunski, diše zajedno i apsolutno gospodari situacijom. Nekoliko gostiju na bini, prepun Dom Omladine, atmosfera za poželeti i pozavideti, su kratak rezime fantastičnog koncerta. Nesumnjivo bend svetskog kalibra na bini, i kada kažem „svetskog“, to i mislim, a ispred njih publika najbolja na svetu.

deadlymosh02

Kragujevčani su domaćini bez mane, a sva dešavanja u grotlu ispred benda, su prošla bez bilo kakvog incidenta, tako da su upisani bodovi na domaćem terenu i za organizatore. Jedina malko problematična stavka cele večeri, bio je sam prostor, zbog težnje da zlostavlja bendove i publiku po pitanju zvuka, ali se, ako sam dobro video i uklavirio, Ivan Ilić, producent Deadly Mosha i jedan od najboljih u Srbiji na tom polju rada, a sada u svojstvu tehničkog lica, sa tim izborio i omogućio Deadly Moshu da svoje decibele kvalitetno koristi.

Zaključak je jednostavan, ko nije bio – ima za čim da žali, svi protagonisti na nivou zadatka, teren i ljudi su sada pripremljeni za „United By Pain“. Bravo Deadly Mosh, bravo Kragujevac.

Komentari