Beogradski heavy/speed metal bend Jenner, u čijoj postavi su četiri devojke, proslaviće prvi rođendan koncertom koji će biti održan 14. decembra u klubu Sioux.

Tom prilikom, sa njima će da nastupi i heavy metal sastav Fatal Portrait, a više informacija potražite na Facebook eventu.

O Jenneru do sada nije bilo reči na stranicama SMP-a, pa ćemo ovom prilikom i tu „nepravdu“ da ispravimo.

Ovaj jedinstven bend na srpskoj metal sceni čine pevačica Anđelina Mitić, gitaristkinja Aleksandra Stamenković, basistkinja Jana Bacić te bubnjarka Marija Stamenković. Na njihovom repertoaru su, pored autorskih pesama, i obrade kultnih metal sastava Dio, Warlock, Judas Priest, Overkill, Testament, Anthrax…

Kako kaže zvanična biografija, par meseci nakon raspada hard rock / glam metal sastava Cat O’ Nine Tailz, njegovi osnivači, sestre Stamenković, odlučile su da se tu ne zaustave. Bivša basistkinja Aleksandra se za to vreme posvetila gitari i na njenu inicijativu, ovaj put u malo čvršćem izdanju, uz pomoć Marije Stamenković, Anđeline Mitić i Jane Bacić, početkom decembra 2013. godine zvanično je oformljen hard rock/heavy metal bend Jenner.

jenner02

Usledile su pripreme za koncerte, a na repertoaru su se našle obrade nekih od legendarnih heavy metal bendova iz ’80-ih – Saxon, Wasp, Warlock, Grim Reaper, Accept i drugih.

“Ubrzo zatim, u finalu takmičenja ‘Hoću da snimim pesmu/Give me a song’ osvojile smo našu prvu nagradu – snimanje pesme u studiju Citadela SoundProduction”, kažu devojke, te dodaju da su se u narednom periodu okrenule speed metalu i autorskom radu, ali su se na repertoaru našle i nove obrade (Overkill, Exodus, Agent Steel…).

jenner03

Kao uzore, devojke navode bendove: Heathen, Overkill, Testament, Exodus, Slayer, Forbidden, Anthrax, Judas Priest, Grim Reaper, Accept, Iron Maiden, Metallica i druge.

Pored već pomenutog koncerta u Beogradu, Jenner će da nastupi i u Subotici (20. decembar, klub Clash) i Kragujevcu (10. januar, Dom omladine).

Više o mladim metal ratnicama pročitajte na zvaničnoj Facebook stranici.

(SMP)

Komentari