Koncert Infesta u ranu jesen, tačnije rođendanska svirka uz blagoslov Nečastivog, koja je odveć prerasla u tradiciju, nikada ne donosi velika iznenađenja, već garantuje udar energije, crnila, krvi, verbalne i svake druge blasfemije, underground propoved i još par sitnica koje idu u paketu sa ovom Deathrash Legijom, sa formacijskim brojem 666 u sklopu armija pakla. Po to se dolazi na ovakvo dešavanje! Pošto sam događaju prisustvovao u svojstvu fana/gosta, inicijalno nisam ni hteo da radim bilo kakav izveštaj, niti da fotkam, jer bi mi to nekako umanjilo doživljaj, ali sa druge strane, osećaj dužnosti je ipak bio prejak, a i ako ćemo iskreno, ne pokriti ovo bi bilo čak malo i nepristojno….

  • Nastupili: Infest + Sinnerman, Sigma Epsilon, War Engine
  • Lokacija: Dom omladine, Beograd
  • Datum: 28.09.2019.
  • Piše: Igor Stanić
  • Foto: Igor Stanić
  • Copyright: SMP, 2019.

Bend koji otvara noć je Sinnerman, dosta drugačijeg profila od ostalih učesnika i koji daju dobru partiju, ali pred prilično malim brojem ljudi ispred bine. Situacija koja se izmenila sa nastupom Sigma Epsilon. Sigma je sastavljena od persona koje su manje-više svima poznate i koje orbitiraju oko Citadela Studija. Nedavno sam takođe imao priliku i da recenziram debitantski EP koji je na mene ostavio vrlo snažan i pozitivan utisak, te me je jako zanimalo šta ću čuti i doživeti. I nešto ovoga puta nije kliknulo, a nije u pitanju sama svirka. Iskren da budem, ne znam ni šta jeste u pitanju, možda odnos sa publikom, možda nešto drugo ili treće, ali sam mišljenja da Sigma može da bude ubedljivija i to dosta.

Sigma Epsilon

Nakon njih, War Engine. Odličan nastup, sjajan! Kod ovih nizijskih momaka je sada već evidentno da se rad i konstantno sviranje i te kako isplate i da neke vrlo bitne stavke ovom trilingu prelaze u rutinu. Publika, tačnije njena reakcija potvrđuje moju tezu. Dakle, War Engine dovode temperaturu na potrebni nivo i lako je održavaju do nastupa headlinera.

War Engine

I da zatvorimo krug povratkom na konstataciju sa početka teksta. Sve ono što se od nastupa Infesta očekuje, mahom bude i servirano. Nije Infest svirački najbolji bend na svetu, ali količina energije koju nosi sonični udar nikada nikoga ne ostavlja niti mirnim, niti ravnodušnim. I to traje već 17 godina, majku mu. Specifičan karakter Legije 666 nastavlja da živi, a kako stvari stoje, živeće još dugo, jer, bez obzira na sve, Infest karakteriše visoka frekvencija rada, iako mi se čini da je težište živih nastupa sada prebačeno van granica Srbije.

Za kraj kratkog rezimea samo konstatacija da je zaista očigledno da Sokoloviću i njegovom timu ovo predstavlja jedan vrlo bitan segment života, jer ne  postoji ni milimetar odstupanja od prvobitnih stavova koje krase Infest proteklih 17 godina. Može ovaj bend da se voli ili ne, ali da se ne poštuje – to mi se čini nemogućim.

Sigma Epsilon

Infest

Infest

Komentari