Inicijalno, postojalo je dvoumljenje oko toga da li da pišem ovaj izveštaj, kako se ne bi postavljalo pitanje objektivnosti, jer je piskaralo SMP-a ujedno i jedan od protagonista događaja, međutim, kada su se utisci slegli, sabrali i oduzeli, jasno je bilo da događaj mora biti dokumentovan i na ovaj način!

  • Nastupili: Jenner, Superhammer, Steel Hornet
  • Lokacija: Elektropionir, Beograd
  • Datum: 15.04.2017.
  • Tekst i foto: Igor Stanić
  • Copyright: SMP, 2017.

Devojkama iz benda Jenner, koje su na ovom koncertu promovisale debi album To Live is To Suffer, sleduje prvo jedan dubok naklon za organizaciju i gostoprimstvo. Organizacija je zapravo bila toliko uspešna da je sve, pomalo iznenađujuće jelte, počelo i završilo na vreme. Zatim, ne može se izbeći fakat da su Jenner, zaključno sa ovom svirkom, prešle trnovit put od “ženske atrakcije” do stegonoše regionalne metal scene. I zaslužile su takav epitet svojim učinkom. Sjajan album, još bolji prijem istog, priličan medijski hajp, za koji je podjednako zaslužan i francuski izdavač INFERNÖ Records, koji je prepoznao potencijal i talenat naših cura i visoka frekvencija live nastupa, čiji kvalitet takođe progresivno raste sa svakim sledećim. Dakle, jedinstven spoj muzičkog talenta, atraktivnog izgleda, upornog rada i tvrde glave, nas sve teraju na izvlačenje zaključka da su Jenner kadre da možda urade i nešto više, van granica ove naše tužne države. No, to je sada već domen budućnosti, a ovo pisanije je ipak refleksija sadašnjosti.

Nastup Superhammera ću samo ovlaš spomenuti, iz odveć poznatih razloga (ipak sam ja gitarista benda) i samo napomenuti da je sjajno bilo osetiti binu i decibele posle više od godinu dana apstinencije kada su žive svirke u pitanju. Dve fenomenalne persone, session muzičari velikog kalibra, Vojin Ratković (KBO, Deadly Mosh) za bubnjevima i Nikola Andrejić (Rain Delay) kao basista su učinili da povratak Superhammera bude na potrebnom nivou. Samu svirku neka komentarišu oni koji su je i posmatrali.

Steel Hornet

Steel Hornet, Kragujevčani koji nastupaju sledeći, dižu radnu temperaturu njihovim miksom autorskih pesama i obrada na potreban nivo. Momci su se potrudili i uspeli u nameri da naprave sjajnu atmosferu i sebi obezbede adekvatan prijem na ovom gostovanju. U njima se takođe može videti veliki entuzijazam i potencijal, a šta će Horneti uraditi sa tim, ostaje da se vidi.

Jenner izlaze na binu. Bend koji je trenutno u fokusu dešavanja na sceni, definitivno pravda epitet zvezde večeri. Sjajna svirka, vrhunska atmosfera u toku nastupa, zasluženo fenomenalan prijem kod publike. Kvaliteno izveden, njihov autorski materijal sa debitanskog albuma je sada dobio i pravu dimenziju i fanovi su mogli da vide i čuju jedan pravi, punokrvni thrash metal bend. Grafikon kvaliteta i atmosfere svirke je bio jedna prava linija, bez pada za vreme trajanja.

Jenner

Pošto već po pravilu izbegavam bilo kakva statistička nabrajanja i naglabanja i sada ću po ko zna koji put u toku teksta jednostavno zaključiti da su se devojke izborile za svoje mesto na sceni i to uradile na pravi način i sa stilom, a ovom svirkom stavile na to pečat.

Jenner

Jenner

I za kraj, pohvale na račun publike i fanova. Svaki bend je dobio potrebnu dozu podrške da bi i ovaj segment jednog koncerta bio ocenjen kao uspešan. Plus ide i za činjenicu da je na istom viđen dobar broj kolega iz branše koji su svojim prisustvom dali dodatan boost učesnicima na bini i uveličali događaj.

Jenner

Jenner

Dakle, ono što ne polazi svima od ruke, Jenner su promociju albuma na domaćem terenu odradile besprekorno po svim pitanjima i sa takvim skorom sa ove svirke ostaje nam samo da im čestitamo, poželimo puno sreće i podržimo na njihovom putu ka većem uspehu.

Komentari