Bendovi Scaffold, Kamenolom, Hemmoterapia, Blankfile, Mud Factory, Stvor, Distrikt, Rain Delay, Ziggurat, Chronogoria, V.M.GY. i Disassemble, predstavili su ovih dana novi materijal.

Veterani srpske death metal scene Scaffold predstavili su prvi singl sa albuma Codex Gigas čiji se izlazak očekuje krajem marta. U pitanju je pesma „At The Dawn Of A Judgement Day“, koju možete poslušati ispod. Inače, numera se u nešto drugačijem aranžmanu nalazi na debi izdanju benda The Other Side of Reality iz davne 1994. godine.

Nakon što su pred kraj prošle godine objavili numeru „Veštac“, beogradski heavy metalci Kamenolom predstavili su nedavno novi singl „Sloboda“. Kao i prethodne pesme, i ova je snimljena i miksana u studiju Blaze, pod komandom Miloša Mihajlovića, dok je video delo Nikole Dilberovića. Iz benda najavljuju da će ova serija singlova u skorijoj budućnosti biti zaokružena još jednom pesmom, za koju je u planu i spot.

Hemmoterapia, „novobeogradski thrash metal“ kako sebe nazivaju, izbacio je spot za pesmu „Antihrist“. Snimanje, miks i master uradio je Neša Bojković. Za video spot bio je zadužen Bojan Stevanović (Kan i Lingus studio).

Beogradski metalkoraši Blankfile predstavili su ovih dana spot za numeru „Dogs Will Bark“ koja se nalazi na aktuelnom EP izdanju Truth Be Sold. EP je zabeležen u studiju Piranha u Kruševcu. Direktor fotografije bio je Dušan Jauković, a kompletan EP produciran je u The Brick Hit House studiju u Bostonu.

Death/groove metal sastav Mud Factory objavio je lyric video za singl „You All Will Suffer“ u kojem se kao specijalni gost na vokalu pojavljuje Vojislav Višić (Stvor). Pesma se nalazi na sjajnom debi albumu The Sins of Our Fathers koji su prošle godine objavili za Wormholedeath. Lyric video potpisuje Marko Jocić.

Kad smo kod benda Stvor, i oni su bili aktivni, te su nam nedavno predstavili singl „Blue“, koji je snimljen u studiju Blaze u Beogradu. Za video je bio zadužen Pangaksama.

Distrikt, rap metal sastav iz Beograda osnovan 2018. godine, objavio je video za prvi singl „Menjaj sebe“. Za audio bio je zadužen Saša Otašević (studio Mašina 23), dok je spot režirao TheBishop. Distrikt najavljuje još pesama u narednom periodu.

„Samarcołin“ je treći singl sa novog Rain Delay albuma This Time Next Year koji je zvanično objavljen 14. novembra 2020. od strane WebMetropolis Recordsa. Spot je delo Igora Stanića (Graveyard Neighbour Photography).

Ziggurat, studijski projekat Igora (Terrörhammer) i Filipa (ex-Merciful Angel) izbacio je EP Disdain, koji je, kako su nam momci rekli, snimljen za jedan dan u Igorovom kućnom studiju.

„Hteli smo da uradimo grindcore projekat ala Assück i snimili smo ove tri pesme za dan. Ispalo je toliko dobro da smo uradili i logo i omot“, kroz smeh nam je ispričao Igor. U nastavku poslušajte numere: „Terror“, „Disdain“ i „Infecting Breeding Grounds“.

Rumski melodic death metal sastav Chronogoria objavio je singl „This Dying Oak“, kojim najavljuju EP izdanje koje se očekuje uskoro.

Temerinski one-man prog/death metal projekat V.M.GY. predstavio je singl „Fountain of Eternal Life“ koji možete poslušati na svim streaming servisima.

Tri godine nakon izlaska demo albuma The Apocalypse, death/prog/thrash sastav Disassemble (Petrovac na Mlavi) je objavio lyric video za pesmu „What’s Left In The End“. Pesmu je snimio Milan Rajić, dok su na postprodukciji zajedno radili Rajić i Nikola Dušmanić.

(SMP)

Komentari