Mud Factory su podržale mnoge domaće organizacije, kao i Wacken fondacija, pa žestoka četvorka sve ovo mora iskoristiti na najbolji mogući način prvom prilikom. Želimo im puno sreće

Mud Factory se nakon dužeg vremena (od poslednjeg EP-a Project Extinction prošlo je više od pet godina) napokon oglasio debitantskim full-length albumom The Sins of Our Fathers, koji je objavila italijanska kuća WormHoleDeath, te se oko dobre reklame i distribucije bend ne mora sam mučiti. Album je za sada tu samo digitalno, dok će se na nekom nosaču zvuka pojaviti nešto kasnije. Za one koji ne znaju, sastav dolazi sa samog juga Srbije, odnosno iz Vranja, odakle sporadično iskoči kvalitetan metal bend.

Mud Factory

Ono što će vas svakako prvo izuti iz cipela je premoćan zvuk, odnosno sjajno urađen tehnički deo izdanja. Naravno, zvučna slika ne bi bila tako oslikana da pored dobrog muziciranja i vrlo dobrog snimanja, magične prste na kraju nije umešao studio Fredman, odnosno Fredrik Nordström, kojeg metalci dobro znaju, a nije zgoreg pomenuti da je snimao i miksao bendove poput At the Gates, Opeth, In Flames, Bring me the Horizon, Dimmu Borgir itd. Dakle, produkcija i mastering su ovde gotovo besprekorni i lično mi se mnogo dopada krajnji rezultat – vrlo prirodno, moćno i u glavu. Baš kako treba.

Produkcija i mastering su ovde gotovo besprekorni i lično mi se mnogo dopada krajnji rezultat – vrlo prirodno, moćno i u glavu

Što se same muzike tiče, ekipa nije napravila potpuni zaokret od prethodnih radova, dakle i dalje je to gruvački metal sa gomilom brejkova i pregršt različitih vokala. Naravno, čuje se i poneki southern/sludge momenat kao i brutalni blast-beatovi. Materijal je kompleksniji i mnogo pametnije aranžiran, što je svakako normalna, prirodna evolucija benda. Recimo da bi fanovi bendova Lamb of God, Gojira ili čak Disbelief i Carnifex bili vrlo zadovoljni ovde predstavljenim. Kao favorit se zaista istakao prvi (video) singl sa albuma „As I Watch Them Fall“, jer se najviše urezuje u glavu slušaoca. U pola sata koliko The Sins of Our Fathers ukupno traje ih ima još, ali imam utisak da je redosled pesama ipak mogao biti efektnije izbiran.

Na kraju, pored pohvala muzičkoj strani albuma, izdvojićemo i fantastičan omot koji potpisuje umetnik Nenad Tasić. Mud Factory su podržale mnoge domaće organizacije, kao i Wacken fondacija, pa žestoka četvorka sve ovo mora iskoristiti na najbolji mogući način prvom prilikom. Želimo im puno sreće.

Mud Factory – The Sins of Our Fathers spisak pesama:

1. As I Watch Them Fall
2. You All Will Suffer
3. Self-Proclaimed God
4. Essence of My Being
5. All Shall Be Erased
6. In My Inferno
7. They All Deserve to Die
8. Between the Dead and Me

Mud Factory - The Sins of Our Fathers
Produkcija93%
Originalnost83%
Vizuelni identitet90%
Uverljivost91%
89%Finalni utisak

Komentari