Bendovi The Trigger, Kraljevski Apartman, Phrenia, Madvro, Leaf, Stvor, Spiridon i Zaklana Čeljad, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski The Trigger zvanično je objavio album The Time of Miracles za kultni Massacre Records, a isti dalje promovišu lyric spotom za pesmu „Don’t Feed the Cannibals“, u kojoj vokalno gostuje Darko Živković iz kikindskog sastava Downstroy.

Kraljevski Apartman, jedan od najdugovečnijih srpskih bendova, objavio je video spot za singl „Dokle da verujem“, na kojem su predstavili novog pevača Nikolu Jankovića, nekadašnjeg vokala smederevskog power/heavy metal sastava Dargoron. Tekst i muziku potpisuje Zoran Zdravković, gitarista i osnivač benda.

Phrenia, modern/electronic metal bend iz vojvođanskog mesta Ada, objavio je spot za numeru „Stronger“. Za video, koji je snimljen u Srbiji i Austriji, bio je zadužen Tamaš Kiš (TK Films).

Smederevski doom/stoner metalci Madvro predstavili su na novom singlu „We Worship“ pevačicu Milicu Janjić. Inače, ovaj singl će se naći na nadolazećem albumu koji je u pripremi. Pesma je snimljena i miksana od strane Bobanja Veljkovića (studio Luda Soba). Bend će se novosadskoj publici predstaviti 8. novembra na stoner festivalu Panonia Dry Sea.

Leaf je slugde metal bend iz Kule/Crvenke/Vrbasa koji je na sceni od 2016. godine. „Doom Eternal“ je prvi oficijelni singl koji je bend objavio i predstavio širem auditorijumu.

„“Doom Eternal’ je u suštini jedna progresivna i brutalna šamarčina za kompletnu nepravdu u svetu protiv koje se svet bori vekovima”, navode iz benda. Pesma je snimljena u studiju Piknik u Novom Sadu.

Beogradski nu/groove metal bend Stvor se nakon dužeg vremena vratio na scenu i to singlom „Feel“. Pesma je zabeležena u studiju Blaze, dok je za spot zadužena ekipa iz studija Midgard High Priests. Poslednje pojačanje u bendu je bubnjar Matija Dagović (Consecration).

Novi banjalučki bend Spiridon predstavio se singlom „Mrtva priroda“. Muzičari koji su svirali u više različitih bendova, okupili su se i već najavljuju drugi singl. Postavu čine članovi nekoliko banjalučkih bendova – Benefit, Revolt i Tanker, od kojih je trenutno aktivan samo Revolt koji takođe u najavi ima novi album. Pesma je snimljena u studiju KosNik u tom gradu.

Na samom kraju ćemo pomenuti i Zaklanu Čeljad, kultni bend koji je misteriozno delovao, ali i isto tako nestao sa scene. Na YouTubeu se pojavio spot pod imenom Pokolj, sa numerom koja se zove „Zaklana čeljad“, te nismo 100% sigurni o čemu se ovde radi, kao i da li je u pitanju ista priča/ekipa. Zaključite sami.

(SMP)

Komentari