Kao što smo već najavili, prvi specijalizovani stoner festival Panonia Dry Sea biće održan 8. novembra u MKC Petefi Šandor u Novom Sadu, a sada su organizatori predstavili još dva benda i time zaokružili kompletan muzički program.

Pored ranije najavljenih bendova Nightstalker, Hill i Madvro, prvo izdanje ovog festa upotpuniće dva novosadska sastava, Northern Revival i Tentacle Wizard.

Novosadski Northern Revival je definitivno jedan od najaktivnijih stoner heavy bendova na domaćoj sceni, posebno kada je reč o živim nastupima kojih je zaista pregršt širom Srbije, ali i regiona. Poslednje, i još uvek aktuelno izdanje Electric Power Suply (recenzija) izašlo je u januaru tekuće godine.

Tentacle Wizard takođe rade i stvaraju u novosadskom podzemlju. Svoj zvuk temelje na stoner i sludge korenima, ali takođe neretko zalaze i u mnogo šire stilske vode inspirisane psihodeličnim rockom, doom, post-metal pa i noise zvukom. Bend u svojoj postavci ima dve bas gitare, dvovratu 12 + 6 gitaru i bubanj, što samo po sebi predstavlja dosta unikatnu pojavu. Prošle godine su samostalno objavili album Bringer of False Light.

Ulaznice su u prodaji putem Gigstix prodajne mreže po ceni od 500 rsd. Naknadno će biti puštene u prodaju oldschool štampane ulaznice koje će biti prodavane u novosadskom CD šopu Mungos.

(SMP)

Komentari