Bendovi Nightstalker iz Grčke, te domaće snage Hill i Madvro potvrđeni su za nastup na prvom izdanju Panonia Dry Sea festivala, koji će biti održan 8. novembra u MKC Petefi Šandor u Novom Sadu.

Reč je o prvom specijalizovanom događaju posvećenom stoner rock i sludge rock zvuku u najvećem gradu Vojvodine.

„Uzimajući u obzir činjenicu da je svetska rock scena doživela ogromno osveženje procvatom stoner rock i sludge rock zvuka, SKC Novi Sad je nakon niza uspešnih koncerata ovoga žanra koji su se održali u proteklim godinama pod našim okriljem odlučio da pokrene, nadamo se, novi brend koji će u narednim godinama prerasti u vodeći domaći događaj kada je reč o pomenutom zvuku i kulturi“, naveli su organizatori.

Što se bendova koji će nastupiti na festu tiče, headlineri večeri su sastav Nightstalker, pioniri grčke stoner rock scene, osnovani daleke 1989. godine. Bend koji je grčkoj sceni udario prve temelje na kojima su se izgradila sada već jaka svetska imena poput Planet of Zeus, 1000mods, Tuber, Naxatras i drugih. U Novom Sadu promovisaće šesti studijski album Great Hallucinations, koji će biti objavljen 4. oktobra.

Nightstalker

Nightstalker

Na festu će takođe zasvirati i četiri domaća sastava, od kojih su trenutno poznata dva. Beogradski Hill, unikatni je dvojac koji svoj zvuk temelji na sludge doom nasleđu, kao i na snažnim uticajima psihodeličnog stoner zvuka. Bend je trenutno u studiju gde završava album prvenac. Tu je i smederevski bend Madvro, koji je na sebe privukao pažnju debi albumom Invocation of High Wizard. Madvro neguju čisti doom stoner zvuk stare škole koji svoje korene pronalazi u ostvarenjima ranih radova bendova Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Cathedral i drugih.

Ulaznice će biti u prodaji od 24. jula putem Gigstix prodajne mreže po ceni od 500 dinara, dok će naknadno biti puštene u prodaju i oldschool štampane ulaznice koje će se prodavati u CD shopu Mungos.

(SMP)

Komentari