Ono što ovo izdanje najviše izdvaja u moru bendova kod nas, je što je njihov trud da se najviše orijentišu na pesmu, na uštrb nekih drugih stvari, uspeo da nam podari nekoliko hitova. Za iste smatram da i više nego zaslužuju da dođu do većeg auditorijuma od nekolicine vernih fanova koje imaju na ovim prostorima

Mala promena u imenu sastava Trigger, označila je i novo poglavlje u njihovoj karijeri. Naime, potpisali su ugovor sa kultnim Massacre Records, u svoje ime dodali The i na novom izdanju napravili presek svog stvaralaštva, ovaj put na engleskom jeziku.

Slušajući ovaj album, u meni su se sudarala dva mišljenja – sa jedne strane, neke pesme koje su mi poznate od ranije su definitivno izgubile svoju oštrinu u tekstovima prilikom prepeva na engleski jezik. Ali sa druge strane, to ne znači da engleski odskače od njihove muzike, naprotiv. I apsolutno mi je jasna potreba za ovakvim korakom, koji podržavam. Previše smo malo tržište, u premalom broju orijentisani na bendove koji spadaju pod žanrove sa čvršćim zvukom, tako da ako bend preduzima stvaran korak unapred, on mora biti usmeren ka izlasku iz naših granica.

The Trigger

Opšte je poznata činjenica da je ovaj bend sastavljen od izvrsnih muzičara, a ono što je dominantno u svim numerama, kao i kod aranžmana, je svirka podređena pesmi. Možda bih više volela da se ona bar na momente otrgne kontroli i unapred određenom i osmišljenom kalupu pesme, i pokaže nam žara i virtuoznosti, ali daleko od toga da joj fali rifa ili refrena.

Produkcijski, ovde je sve na svom mestu, ali upravo zbog toga ništa nije izašlo u prvi plan, i takođe smatram da je ovo učinjeno u skladu sa istim ciljem, a to je da pesma bude ono čemu je sve ostalo podređeno. Milenin vokal i dalje ostavlja najveći utisak kada je originalnost i prepoznatljivost The Triggera u pitanju. Na albumu su joj kontrast davali gosti na čak tri pesme – Darko (Downstroy), Marko (Manntra) i Vladimir Lalić (Organized Chaos) vokalno, kao i gost na gitari, Emir Hot.

Ono što je dominantno u svim numerama, kao i kod aranžmana, je svirka podređena pesmi

Manja zamerka koju bih navela je dužina izdanja. Ne mogu da se otmem utisku da je za koju pesmu duži nego što bi mi prijalo, i da bi na prvu loptu ceo album imao jači udar na slušaoca sa kojim minutom manje. Ali sa druge strane, preslušavanjem celog albuma su uspeli da mi do ušiju dođu neki novi favoriti.

Ono što ovo izdanje najviše izdvaja u moru bendova kod nas, je što je njihov trud da se najviše orijentišu na pesmu, na uštrb nekih drugih stvari, uspeo da nam podari nekoliko hitova. Za iste smatram da i više nego zaslužuju da dođu do većeg auditorijuma od nekolicine vernih fanova koje imaju na ovim prostorima.

The Trigger – The Time of Miracles spisak pesama:

1. Pray
2. Don’t Feed the Cannibals (feat. Darko Downstroy)
3. Ashes and Bones
4. Kingdom Will Never Come
5. What Have We Become
6. Out of Clay
7. Boom (feat. Marko Manntra)
8. Used up and Dead
9. Good Dog
10. Happy New Year
11. Reality (feat. Vladimir Lalić, Emir Hot)
12. Abyss

The Trigger - The Time of Miracles
Produkcija83%
Originalnost74%
Vizuelni identitet87%
Uverljivost92%
84%Finalni utisak

Komentari