Bendovi Quasarborn, As I Fall, The Father of Serpents, Bane, Rain Delay i Downstroy, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski tech-thrash metal sastav Quasarborn objavio je spot za numeru “Crash Course in Life“ koja otvara njihov debi album The Odyssey to Room 101.

Ovim spotom, bend poziva fanove i prijatelje na koncertnu promociju albuma koja će se održati 10. novembra u klubu Doma omladine Beograda. Gosti na koncertu će biti domaćoj metal publici dobro poznati sastav Alitor, kao i mladi bend Contaminated Mind.

Bend As I Fall iz Banja Luke izbacio je novu pesmu, kao uvertiru onog što tek sledi, a to je novi video spot i još dve nove stvari. “Place Like Hell” je snimana u sopstvenom studiju Cirith Ungol, a miks i mastering potpisuje Dražen Kecman. Bend se i dalje drži tematike koja je viđena u „Humanity’s End“, pesmi s početka ove godine, a to je globalno uništenje i kriza čovečanstva, te se tako i u ovoj pesmi oseća slična radnja.

Beogradski doomeri The Father of Serpents polako spremaju novi album te najavljuju isti spotom za numeru “Forest”, koja je zabeležena u studiju Wave, gitariste Igora Lončara. Spot je snimao Miloš Slavković.

Rain Delay i dalje promovišu album Selenophilia koji je 2016. godine objavio WebMetropolis Records. Objavljen je spot za numeru „No Moon to Take Me Home“, a na njemu su radili Ivana Miljković, Goran Štrbo i Aleksandar Matović. Spot je zabeležen na koncertu u Beogradu, u maju ove godine.

Pomenućemo ovde i singl „Bringer of Pandimensional Disorder“ blackened death metal sastava Bane kojim su najavili novi album Esoteric Formulae. Spot su zajedničkim snagama uradili naša Jelena Petrović i Lukáš Sýkora, dok ekskluzivnu recenziju albuma možete pročitati ovde.

Na kraju, podsetimo i da su kikindski groove metalci Downstroy nedavno predstavili singl „One Foot in the Grave, kojim su najavili EP Clone, a o čemu smo već pisali. EP će biti objavljen za online etiketu Nocturne Media.

(SMP)

Komentari