Armageddon, sympho power/heavy metal sastav iz Novog Sada, objavio je specijalno izdanje pod nazivom Sand of Time za online izdavačku etiketu SMP Music, koja deluje u sastavu Srpskog Metal Portala!

Album Sand of Time, na kojem se nalazi 10 pesama u studijskim i live izvedbama, od subote 30. jula dostupan je za besplatno preuzimanje na SMP-u.

Armageddon - Sand of Time

Armageddon – Sand of Time spisak pesama:

Part I – “United Forces”, NS guitar heroes
1. Sound of Thunder
2. Memories
3. Clouds in the Sky
4. Go Down with R’n’R
5. Electric Gawot (Instrumental)
Part II – Quarter of Century later…, Eldorado EP – live
6. Eldorado
7. Bastet
8. City in the Sea
9. Back to Elfish Land
Bonus Track – exclusive for SMP
10. Memories (Live on Exit 2015)

PREUZMI BESPLATNO

Materijal je podeljen u dva dela – Part I obuhvata pet remiksovanih, udarnih numera sa “United Forces – NS Guitar Heroes” izdanja, koje je pod tim imenom objavljeno 1994. godine u kasetnoj formi, te reizdato u okviru albuma Heavy Metal Saga 2003. godine (Rock Express Records). Part II nosi naziv “Quarter of Century Later – Eldorado EP live”, i čine ga četiri numere snimljene uživo u Studiju M 2012. godine, dok je deseta pesma na albumu ekskluzivni bonus za SMP Music izdanje, a reč je o numeri “Memories”, snimljenoj uživo na Exit festivalu 2015. godine (kako je to izgledalo, pogledajte ispod).

Novosadski Armageddon ubraja se u veterane domaće heavy metal scene. Bend je oformljen 1987. godine i delo je Đorđa Letića koji je aktivno stvarao i u drugim bendovima na sceni, među kojima je najznačajniji Tornado.

Armageddon važi za jedan od prvih sympho power/prog metal bendova na prostoru jugoistočne Evrope. Iza njih je nekoliko demo albuma i par zvaničnih izdanja, od kojih je poslednji Doomsday Concert, objavljen za švajcarski Miner Records (pomenimo ovde i reizdanje albuma Eternal Mystery, pod nazivom Eternal Mystery Rediscovered, koje je objavljeno 2015. za Tmina Records).

Trenutno, u najavi je specijalni, trostruki album Armageddona, koji će biti objavljen u septembru 2016. godine, a sastojaće se od dva audio diska i jednog DVD-a.

SMP Music je online izdavačka etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, kao projekat portala SMP. Sand of Time je njeno petnaesto izdanje, a do sada su realizovani albumi bendova Downstroy, Monument, Anima, Rain Dealy, Seljačka buna, Decontrolled, Amaranth, Jane Dark, Nekropolis, CD singl Armageddona, solo album gitariste Danila Šajnovića, te kompilacija srpskih bendova Serbia Goes Heavy.

Sva izdanja SMP Music su besplatna i moguće ih je preuzeti ovde.

(SMP)

Komentari