Armageddon - Sand of Time

[SMP015] Armageddon – Sand of Time

DOWNLOAD
(Mp3@320kbps, 95.7 MB)

Spisak pesama:

Part I – “United Forces”, NS guitar heroes
1. Sound of Thunder
2. Memories
3. Clouds in the Sky
4. Go Down with R’n’R
5. Electric Gawot (Instrumental)
Part II – Quarter of Century later…, Eldorado EP – live
6. Eldorado
7. Bastet
8. City in the Sea
9. Back to Elfish Land
Bonus Track – exclusive for SMP
10. Memories (Live on Exit 2015)

Postava:

Miloš Krsmanović – vokal
Đorđe Letić – gitara, pomoćni vokal, naracije
Željko Andrić – bas vokal
Vladimir Zorijan – bas vokal
Marko Skendžić – tenor vokal
Zoran Dražić – gitara
Miloš Marčeta – klavijature
Nebojša Bjeletić – bas gitara
Dejan Ćetković – bubanj

Koncertna podrška:

Vanda Marijanski – mecosopran
Marta Balaž – sopran
Florijan Balaž – violina

Kontakt:

Novosadski sastav Armageddon ubraja se u veterane domaće heavy metal scene. Bend je oformljen 1987. godine i delo je solo umetnika Đorđa Letića koji je aktivno stvarao i u drugim bendovima na sceni, među kojima je svakako najznačajniji Tornado. Armageddon je dugo godina postojao kao one-man bend gde je Đorđe Letić na virtuozan način spajao elemente heavy zvuka sa ostalim srodnim ali i ne tako srodnim pravcima, ispitujući mogućnosti kompleksnih stilova i spajanja istih.

Nakon dugo godina postojanja Armageddona kao one-man benda, Đorđe Letić je okupio grupu u sastavu Miloš Krsmanović (glavni vokal), Zoran Dražić (gitara i prateći vokal), Nebojša Bjeletić (bass gitara i prateći vokal), Miloš Marčeta (klavijature i prateći vokal), Dejan Ćetković (bubnjevi) i tri operska pevača Željko Andrić, Vlada Zorijan i Marko Skendžić, koja je svoj premijerni nastup održala na Explosive bini Exit festivala, 13. jula 2012.

Sastav je u narednom periodu odradio još nekoliko koncerata, od kojih je zapaženiji onaj sa švedskim heavy metal sastavom Sabaton u beogradskom klubu Mikser House 08.02.2016. godine.

Armageddon važi za jedan od prvih sympho power/prog metal bendova na prostoru jugoistočne Evrope, a iza njih je nekoliko demo albuma i par zvaničnih izdanja, od kojih su poslednji Doomsday Concert i Eternal Mystery Rediscovered, objavljeni za Miner Records, odnosno Tmina Records. Pomenimo ovde i singl Magic Star, na kojem se nalaze do sada neobjavljene verzije pesama „Magic Star“ i „Black Swan Rider“, a koji je objavljen tokom decembra 2015, za online etiketu SMP Music.

Materijal na albumu Sand of Time je podeljen u dva dela – Part I obuhvata pet remiksovanih, udarnih numera sa “United Forces – NS Guitar Heroes” izdanja, koje je pod tim imenom objavljeno 1994. godine u kasetnoj formi, te reizdato u okviru albuma Heavy Metal Saga 2003. godine (Rock Express Records). Part II nosi naziv “Quarter of Century Later – Eldorado EP live”, i čine ga četiri numere snimljene uživo u Studiju M 2012. godine, dok je deseta pesma na albumu ekskluzivni bonus za SMP Music izdanje, a reč je o numeri “Memories”, snimljenoj uživo na Exit festivalu 2015. godine.

Armageddon će u septembru objaviti i specijalni, trostruki album, a sastojaće se od dva audio diska i jednog DVD-a.

Komentari