Arpada Takača pre svega poznajemo kao muzičara i pevača jednog od najboljih domaćih doom metal sastava Tales of Dark… koji već neko vreme nije aktivan. Takođe sarađuje i sa projektom Anguish Sublime koji će nas uskoro obradovati novim albumom. Arpad ovom prilikom najavljuje i Wurmloch, za koji kaže da će biti još sporiji i mračniji od ToD. Hobi mu je muzika u svim količinama.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Dešavanja na domaćoj metal sceni pratim od početka 90-ih, i za ove skoro tri decenije, mogu slobodno reći da sam upoznao čitavu legiju bendova koji su svojim kvalitetom obogatili scenu i koji će sigurno ostati zapamćeni, ali pošto je izbor sužen na samo tri izdanja, neću ni pokušati da budem objektivan, prosto ću da odaberem albume koje trenutno najčešće slušam.

May Result – Slava smrti (Grom/Battlegod, 2008.)recenzija

Dvoumio sam se između Tmine i ovog albuma, ali sam se ipak odlučio da dam glas za Slavu smrti iz razloga što je i svirački i produkcijski zategnutiji od svih prethodnih izdanja u arsenalu May Resulta. Ovaj album sadrži apsolutno sve elemente koji su potrebni za kvalitetan black metal koji bez problema može da se stavi rame uz rame sa bilo kojim inostranim izdanjem iz pomenutog žanra. Pakleno dobri rifovi/teme samo se smenjuju od početka do kraja.

Sacramental Blood – Ternion Demonarchy (Miner/Ghastly/Insane, 2016.)recenzija

Poprilično se dugo čekalo na ovaj album, ali se iščekivanje na kraju više nego isplatilo. Sacramental Blood nemilosrdno drobi i melje sve pred sobom na ovom izdanju. Savršeni koktel brutalnosti, tehnike i old school duha, sve to upakovano u vrlo zanimljive aranžmane, a kao šlag na tortu – i vizuelni deo je majstorski odrađen. Omot Ternion Demonarchy je po mom ličnom mišljenju najkvalitetniji cover art koji je ikad krasio neko domaće izdanje.

All My Sins – Pra sila – Vukov totem (Saturnal, 2018.)recenzija

Ne znam ni sam šta bih mogao da dodam, a da već nije napisano u skoro svakoj recenziji o ovom izdanju, sem da je svaki hvalospev u potpunosti opravdan. Vrlo atmosferičan album, dosta slojevit i možda ne otkriva sve svoje čari na prvo slušanje, ali je definitivno vredan vremena uloženog u razotkrivanje sitnih detalja koji čine ovo izdanje posebnim.

Komentari