Marko Danilović Tihi bubnjar je novooformljenog sastava Quasarborn, dok je u prošlosti bio član bendova Space Eater, Instead of a Kill, Monera, Fatality, a pomagao i grupama Infest, Noyz?, Terrörhammer, Svartgren, Seljačka Buna, Pollution itd. Pored muzike, bavi se još i grafičkim dizajnom i ilustracijom.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Eyesburn – Solid (B92, 2003.)

Kada već treba da iznesem svoje mišljenje, ne mogu a da ne spomenem izdanje benda koji je imao ogroman uticaj na mene u svakom pogledu. Teško mi je da izaberem jedan album, ali moraću ipak da se odlučim za Solid. Ovo je bend koji je na jedan sasvim prirodan i neusiljen način uspeo da spoji različite žanrove i približi ih slušaocima. Ne bih ulazio u neke detaljne analize, mislim da je sasvim dovoljno da se album pusti i posluša.

Consecration – aux (Samoizdanje, 2008.)recenzija

Bend koji na svojim live nastupima emituje ogromnu količinu energije koju uspešno prenose i na svako svoje izdanje. Aux bih izdvojio kao njihov „kamen temeljac“ koji na našu scenu donosi nešto sasvim novo. P.S. Obožavam naslovnu stranu ovog izdanja.

Draconic – From the Wrong Side of Aperture (Noisehead, 2009.)recenzija

Ovaj album razara na svim poljima, od sjajne i uigrane ekipe muzičara, do same produkcije koja je muziku iznela na pravi način, onako kako treba da zvuči jedan album po svim svetskim standardima.

(SMP)

Komentari