From the Wrong Side of the Aperture je srpski metal album godine

  • Žanr: Modern Metal
  • Izdavač: Pre-release 2008. / Noisehead Records, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

U pauzi između proveravanja ponude stanovitog satelitskog kanala koji emituje adult materijal, tačnije, nakon minutnog promatranja klipa u kojem simpatična devojka i nešto manje simpatičan mladić bludniče, a potom se mladić izvrne na glavu i počne da obrađuje sam sebe, do samog vrhunca kad mu čak nije bilo teško ni da istrese (sopstveni) sadržaj u (sopstvena) usta (da proste oni slabijeg srca), a što je devojka svesrdno podržala uzdasima, odlučih da je vreme pravo, da su se planete poklopile, i da je došao trenutak da se utisci vezani za drugi dugosvirajući album beogradskih modernih metalaca bace na papir.

draconic-smpalbumgodine2008Draconic, jelte. Prođe ova ekipa ogroman put od cyber black metal korena, do nečega što bi se bez problema uklopilo u današnju ponudu bilo koje etabilirane metal izdavačke kuće. Tu su svi elementi potrebni za tako nešto, and then some! From the Wrong Side… je u dva navrata snimljen u studiju Chainroom u Senti (prvu verziju ranije recenzirasmo), a razlike su u kraćim crtama sledeće: produkcija je ovaj put nekih 5 puta bolja, zvuk je konkretniji, puniji, pesme su u nekim momentima drugačije aranžirane, dok je možda ključan detalj taj da je bubanj ponovo snimljen, tj. odlupao ga je novi član – mlađani Mića (ex Downstroy, Fonic, Apocalypse), a kako taj „trpa“, to je svima iole upućenijima već od ranije poznato!

Draconic danas zvuči kao sastav najvišeg ranga, tehnički, idejno i vizuelno su besprekorni. Ove pesme oplemenjene su elementima raznih žanrova, kako onim tipičnim za pravac kojem bend pripada (a to je u ekipi sa recimo Soilwork, Scar Symmetry, Meshuggah, In Flames, jasno vam je sve…), tako i onim možda neočekivanim, ali kombinacija je jestiva (i originalna, taman do potrebnog sticanja prepoznatljivosti), i ne zastaje u grlu prilikom konzumiranja. Još ostaje da vidimo da li će se dočepati neke izdavačke kuće, jer zaista treba biti slep (gluv, u stvari) pa ostati ravnodušan na ovako nešto, nevezano za činjenicu da je zemlja porekla Srbija, a ne Švedska.

From the Wrong Side of the Aperture je srpski metal album godine!

Spisak pesama:

1. Through Escape
2. Opaque
3. The Amnesia Transmissions
4. This Time
5. Bleak Future Trauma
6. Imbecile
7. Murder the Distance
8. Of the Pulse and the Iris
9. Laudanum

Komentari