Burning Circle - Aral Sea

[SMP013] Burning Circle – Aral Sea

DOWNLOAD
(Mp3@320kbps, 46 MB)

Spisak pesama:

1. March of the Righteous
2. Treasure in the Attic
3. Lullaby
4. Aral Sea

Postava:

Aleksandar Stojković – vokal
Nenad Veljović – gitara, prateći vokal
Marko Veljković – gitara
Predrag Pavlović – klavijature, prateći vokal
Radomir Nikolić – bas gitara
Nikola Jurišić – bubanj

Kontakt:

Burning Circle je progressive metal bend osnovan 2006. godine u Rumi.

Šest godina kasnije, ekipa objavljuje debi album Ruins of Mankind za srpsko-švajcarsku kuću Miner Records. Album je vrlo dobro prihvaćen od strane slušalaca, medija, domaće i inostrane kritike i nominovan je za album godine na skoro svakom metal mediju u Srbiji, uključujući Radio Beograd 202.

U septembru 2012, potpisuju ugovor sa Full Metal Service menadžmentom iz Hrvatske, s namerom da posle godina i godina nastupanja širom Srbije – na lokalnim i nacionalnim festivalima, po klubovima, moto skupovima, na radiju i televiziji, konačno predstave svoju muziku i van granica Srbije. Prvi takav nastup je bio u junu 2013. na Underwall festivalu u Zadru, gde su glavne zvezde bili Xentrix i Destruction, dok u aprilu 2014. nastupaju u Belgiji na PPM festivalu, gde su binu delili sa bendovima poput: Amorphis, Therion, Rage, Fates Warning, My Dying Bride, Saxon… Usledio je i nastup na najvećem festivalu u Srbiji – EXIT, u julu 2014, a u maju ove godine nastupili su i kao specijalni gosti na koncertu čuvenih Blind Guardian u Beogradu.

EP Aral Sea, na kojem se nalaze četiri nove pesme, realizovan je u junu 2015. godine posredstvom online etikete SMP Music.

Komentari