danilosajnoviccover220

[SMP007] Danilo Šajnović: Bilo jednom…

D O W N L O A D
(Mp3@320kbps, 103 MB)

Spisak pesama:

1. Ruža
2. Bes
3. Promena
4. U srcu zveri

Postava na albumu:

Danilo Šajnović – gitara
Andraš Išpan – bas gitara
Mića Kovačević – bubanj

 

 

.

Danilo Šajnović je rođen 1989. u Senti gde je i odrastao i vrlo rano pokazao interesovanje za muziku. Po završetku odseka za violinu osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Senti, interesuje se za gitaru, ali tek u srednjoj školi počinje ozbiljnije njome da se bavi. Iako je vaninstitucionalno savladavao veštinu sviranja, u svrhu usavršavanja pohađao je privatne časove, radionice, seminare i sarađivao sa visoko obrazovanim muzičarima od kojih su najznačajniji Miodrag Marjanov – Miša i profesor Igor Molnar – Đango.

Posle gimnazijskog, odlučuje da obrazovanje ne nastavi u muzičkom maniru, ali to nije značilo kraj bavljenja muzikom, naprotiv, to je bio početak koji ne bi bio moguć na bilo kojoj muzičkoj akademiji koja, kako kaže Danilo, ubija delovanje.

Godine 2008. upisuje filozofiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a na planu muzičkog obrazovanja počinje saradnju sa Đangom u okviru ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) sesija, koji u kasnijoj konsultativno-privatnoj saradnji vrši ogroman uticaj. Uz Đangovu preporuku 2009. godine Danilo dobija priliku da pohađa predavanja kod renomiranog jazz gitariste, kompozitora, aranžera i gostujućeg profesora muzike čikaškog univerziteta (University of Illinois at Chicago) Tot Zvonimira.

2010. počinje saradnju sa AV Handmade Guitars, čije instrumente od onda isključivo koristi. Aleksandar Vulović – Kiki te godine izrađuje prvu gitaru „African“, koja će kasnije biti nosioc sveg zvuka na prvom albumu. Iste godine Danilo komponuje prve melodije koje su našle svoje mesto na albumu Bilo jednom…, koji je u saradnji sa Kovačević Milošem Mićom, Išpan Andrašem Bandikom i Mijić Nikolom snimljen 2011. godine. U međuvremenu, Kiki je izradio i drugu gitaru „Elenor“, čije performanse treba da udovolje zahtevima novog muzičkog projekta.

Kontakt:

www.danilosajnovic.com

Komentari