raindelay

[SMP004] Rain Delay: Slumber Recon

D O W N L O A D
(Mp3@320kbps, 82 MB)

Spisak pesama:

1. The Medina Division Has Ceased to Exist
2. Falling Asleep in Real Time
3. Hummer Pierced through the Central Square
4. Veneto Slumber Recon
5. Selena
6. Shiseido
7. Par ti, San Marco
8. Nothing… (The March of Death)

 

Rain Delay je oformljen 5. januara 2003. godine, u početku kao akustični trio projekat. Debi album As I Bequeath My Yesterday izdaju u maju 2005. (DIY). Ovim albumom pokazuju potencijal da izrastu u jedan odvažan mladi bend koji pomera granice shvatanja muzike na ovim prostorima.
Drugi album We Forget je objavljen 17. oktobra 2008. godine (samo za srpsko tržište – Mr. Metal Records – DIY label) i predstavlja veoma slušljiv i radio-reprezentativan materijal, sui generis fusion metal, koji je obogaćen uticajem geteborške melo-death scene.

U periodu od 2005. do 2010. bend je svirao u preko 40 gradova širom Srbije (sa karavanom Radia 202 i u svojoj produkciji), nastupio je na Exitu 2006. i 2009., bio predgrupa bendovima Charon, Katatonia i Antimatter u Beogradu. RD je delio binu sa bendovima Moonspell, Deathstars, Sabaton, Kathaarsys i drugima.

Tokom 2008. godine RD je uradio muziku za film Who the fuck is Miloš Branković? režisera Nebojše Radosavljevića, koji je premijerno pušten na 36. Beogradskom filmskom festivalu – FEST 2008. Kao plod te saradnje, Rain Delay je zajedno sa Milošem Kodemom, direktorom fotografije, i režiserom Nebojšom Radosavljevićem snimio i visokobudžetni spot za pesmu Fulcrum.

Rain Delay je, kako među fanovima tako i kolegama, priznat za jedan od najprofesionalnijih bendova u Srbiji. Bend je osvojio brojne nagrade i priznanja, od kojih treba izdvojiti prva mesta na Gitarijadi Ratkovo ’09, Moto Fest „Memorijal Goran Ostojić“ ’10 i CMOK Festu ’10, itd.

Kontakt:

www.rain-delay.net
info@rain-delay.net

Komentari