(FOTO) Uriah Heep u Beogradu: Bez star(a)ca nema udarca!

Kratko i jasno, bez nekog okolišanja, Čika Džimi, referent za izveštavanje sa koncerata vašeg i našeg SMP-a, će staviti potpis na tvrdnju da je Uriah Heep sa razlogom voljen i poštovan bend, sa povlašćenim statusom kod fanova sa ovog podnevlja!

  • Nastupili: Uriah Heep
  • Lokacija: Sava centar, Beograd
  • Datum: 05.02.2019.
  • Tekst: Igor Stanić
  • Foto: Igor Stanić
  • Video: Saša Jelenković
  • Copyright: SMP, 2019.

Da se razumemo, nije ovo bio najspektakularniji i najsjajniji koncert ikada, ali je vajb celokupnog događaja bio predivan. Nakon 50 godina (!) aktivne službe, od veterana koji čine ovu londonsku hard rock insitituciju, još uvek dobijamo svirku na visokom nivou, koja dira direktno srce i dušu svakog vernog poklonika. A poseta u Sava centru je dokazala da je fan baza još uvek snažna i brojna.

Sve što je vezano za sinoćnji koncert mi je izuzetno prijalo. Izbor lokacije, Sava centar je perfektan za šou koji suvereno vodi Bernie Show, harizmatična persona sjajnog glasa, a kako stvari stoje, nema te stvari koja gazda Mick Boxa i ekipu može izbaciti iz koloseka. Nažalost, moram samo napomenuti da zbog nekoliko faktora, nisam bio u mogućnosti da prisustvujem celom koncertu, tako da se nadam da reči koje pišem važe i za vremenski period nakon mog odlaska – ne vidim razlog zašto bi bilo drugačije.

U ovaj kratak rezime dodaću još samo par bitnih stavki, a to je pre svega zahvalnica organizatoru, ekipi Long Play, jer su mi izašli u susret i omogućili da nesmetano radim svoj posao (oni su svoj odradili kako se i očekuje), i kao novinar, i kao fotograf, iako je mojom krivicom, zahtev za akreditaciju podnet sa zakašnjenjem. Još bih za kraj napomenuo, a ovo već prelazi u hroničnu bolest međugradskog prevoza, fakat da je saobraćaj dodatno obogaljen privremenim ukidanjem železničkog saobraćaja na relaciji Beograd – Novi Sad, tako da dolasci na koncerte postaju ozbiljan logistički problem. No, to je problem interne prirode. Sa druge strane, legende su radile ono što legende rade najbolje. Sviraju kvalitetnu muziku. Dubok naklon za to, uživajte u fotografijama i video snimku.

Komentari