(FOTO) Infest, Darkfall i Quasarborn u Novom Sadu: Žestoko i beskompromisno!

Petak je veče, i sa fotoaparatom u torbi krećem ponovo (posle Gorgorotha) put vojvođanske prestonice da se priključim nesvetoj deathrash legiji u podršci undergroundu. Ovaj put, u pitanju je iščekivana promocija novog albuma omiljenih mi domaćih deathrash metalaca Infest!

  • Nastupili: Infest, Darkfall, Quasarborn
  • Lokacija: The Quarter, Novi Sad
  • Datum: 17.11.2017.
  • Tekst i fotografije: Jadranka Stanić
  • Copyright: SMP, 2017.

Mesto dešavanja je klub The Quarter i na njega stižem nešto pre najavljene satnice, taman na vreme da vidim i dolazak gostiju iz Austrije Darkfall, koji su uz domaći Quasarborn, podrška braći iz Infesta. Pred sam početak koncerta, koji je ipak krenuo nešto kasnije od najavljenog, prostor je i dalje bio više prazan nego pun, a ljudi koji su se ipak pojavili u većem delu su bili kolege muzičari. Ovo, ipak, ne sprečava momke iz Quasarborna da na binu izađu samouvereni i puni energije i pošteno otpraše stvari sa novog albuma. Taman sam i ispravila propust jer su mi već dva puta promakli – u Inđiji i na ovogodišnjem Exitu.

Nakon domaćih, na scenu stupaju austrijski borci za underground Darkfall. Iskusna ekipa, koja je bez po muke uspela da pridobije malobrojnu publiku i da se predstavi u najboljem mogućem svetlu, kao da su pred punom salom.

Konačno su na binu izašli i Infest, prvo da odrade tonsku probu, a zatim i da protresu Quarter demonskim rifovima i Vandalovim besnim growlom. Nije mi prvi put da sam ih gledala i moram da priznam da ovaj bend stremi ka visokim ciljevima i deluju i zvuče kao da ih na tom putu neće ništa zaustaviti, pa čak ni veoma loš odziv publike, jer su se u Novom Sadu isto veče održavale još tri metal svirke, što je, morate priznati, mnogo čak i za Novi Sad.

Ekipa je sumirala dosadašnji diskografski deo, te publici predstavila aktuelni album Addicted to Flesh. Skoro perfektan, profesionalan nastup veterana domaće scene! Infest je poznat po svojoj energiji i beskompromisnosti, te ostaje samo da im poželimo konkretniji nastavak koncertnih aktivnosti i znatno više publike nego što je to bio slučaj ovaj put.

Za kraj, svi mi koji smo došli, osećali smo se kao pravi Deathrash legion 666!

Komentari