nekropoliscoversmall

[SMP012] Nekropolis – Ecce Homo

D O W N L O A D
(Mp3@320kbps, 103 MB)

Spisak pesama:

1. Imitation
2. More Than a Killing
3. Ice & Her Eyes
4. Crimson Tears
5. Lunicide
6. Requiem
7. Ecce Homo
8. Ground Zero
9. Necropolis

Postava:

Nemanja Arađanski Rajkov – vokal
Marko Milovanović – gitara
Draško Pejović – gitara
Davor Menzildžić – bas gitara
Mile Miljanović – bubanj

Kontakt:

Nekropolis je nastao krajem 2003. godine kao nastavak raznih projekata u kojima su svirali Marko, Rale i Davor. Početkom 2004. im se pridružuje Nemanja na vokalima i tada nastaju prve autorske pesme – „Necropolis“ i „Ice & Her Eyes“. Bend u ovoj postavi nastavlja da radi na autorskom materijalu tokom cele 2004.

Muzika koju Nekropolis svira se može okarakterisati kao mešavina floridskog i švedskog death metala sa dosta heavy uticaja. Za potrebe radijske promocije, bend krajem iste godine snima i prvi demo snimak na kojem su se našle pesme „Necropolis“, „Ground Zero“ i „Ice & Her Eyes“. Posle gostovanja na Demo Express emisiji Radija 202, Nekropolis prvi put nastupa uživo u Beogradu na istoimenom takmičenju, gde dobija odlične kritike metal publike.

Posle objavljivanja demo snimka, Nemanja napušta bend, a vokale preuzima Blaža Vasilić (M.A.D/Goya, Sarcomman…). Nekropolis u ovoj postavi nastavlja sa radom na autorskom materijalu, a Nemanja se urzo ponovo vraća u bend koji je tada imao dva pevača.

Nekropolis svira na mnogim klupskim svirkama gde stvaraju paklenu atmosferu svojom kombinacijom brutalnosti, tehničke kompleksnosti i odličnog scenskog nastupa. Fanovi svih vrsta metala se „pronalaze“ u svirci Nekropolisa, koji polako postaje omiljeni bend novosadske publike.

U 2005. godini, Nekropolis se prvi put predstavlja na televiziji nastupom na javnom snimanju emisije „DemoNS“ TV Panonija. Kao rezultat ovog koncerta i priznanje za dotadašnji rad, bend dobija priliku da svira kao predgrupa čuvenom death metal sastavu Vital Remains na njihovom koncertu u Beogradu. Neposredno pred ovaj koncert Rale Dubljević napušta bend, tako da je, za tu priliku, bubnjeve svirao Damir Adžić (Psychoparadox, Alogija).

Početkom 2006. bendu se pridružuje Dejan Ćetković na bubnjevima, Blaža Vasilic napušta bend, a sredinom iste godine, Draško Pejović (Anguish Sublime) dolazi na mesto drugog gitariste.

U ovoj postavi, Nekropolis svira na mnogim svirkama i koncertima u Novom Sadu, Beogradu i Vojvodini.

Krajem iste godine, bend ulazi u studio i snima svoj album, nazvan Ecce Homo. Postprodukcija materijala je završena u proleće 2007. Nekropolis kreće u potragu za idavačem koji će ga objaviti. Nakon brojnih pregovora i lažnih ugovora, koje je bend vodio i sklopio sa nekoliko izdavačkih kuća tokom proteklih godina, u proleće 2015. album Ecce Homo biva objavljen u digitalnoj formi. Tokom svih tih godina potrage za izdavačem, Nekropolis neumorno nastavlja sa koncertnim aktivnostima. Možda je bitno izdvojiti neke nastupe kao što su svirka na Explosive stageu Exit festivala 2008, nastup pred Blaze Bayleyem 2007, zajednička svirka sa Arkonom i Bombarderom 2008, nastupi na UMF festivalu 2013-14, mini turneja sa bendom Reactory 2014…

U toku 2013. bend napušta Dejan Ćetković, a ulogu bubnjara preuzima Mile Miljanović (EpidemiK). Članovi benda su trenutno u fazi usviravanja starih pesama, ali postepeno u repertoar uvode i nove numere koje će se naći na drugom studijskom albumu koji je u završnoj etapi snimanja.

Komentari