Bendovi Nemesis, Alitor, Persona, Acidfather, Slom svesti, Neman, X Machine i Dharuygh, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski all-female death metal sastav Nemesis predstavio je novi singl „The Scales of Fate“. Za pesmu je urađen i video spot, na kojem su radili On-set studio i Nikola Panić, dok miks i master potpisuje Luka Matković (Citadela Studio).

Alitor je ovih dana objavio EP Spoznaja (utiske našeg Save Karadžića pročitajte ovde), prvi na maternjem jeziku u dosadašnjoj karijeri. Za prvi singl izabrana je numera „Lokot“. Kao i svi dosadašnji radovi, i ovaj EP je snimljen u studiju Citadela kod Luke Matkovića, a za sam spot bila je zadužena Jovana Uzelac.

Persona, internacionalni modern metal bend koji predvodi naša Jelena Dobrić objavio je nedavno album Animal (recenzija), a za prvi singl odabrana je pesma „Ghost“. Album je producirao Marco Meyer, dok je za mastering bio zadužen Martin Schnella. Spot potpisuje CTG Studios.

Srbobranski sludge/doom/grunge metal trio Acidfather poslednjeg dana u oktobru objavio je debi EP Cure is the Fire na kojem se nalaze tri numere snimane u studiju Piknik u Novom Sadu. Ekranizovana je numera „Swarm“, a ceo EP možete preslušati na BandCamp stranici benda.

Slom svesti je eksperimentalni instrumentalni metal bend iz Niša i objavio je singl „Trihina“ kao najavu za debi album Otelotvorenje asfiksije koji izlazi 17. novembra. Produkciju je odradio Marko Marčić iz Heretik studija.

Neman, hardcore/thrash metal sastav iz Beške, objavio je singl „Tanak led“. Pesma je snimljena u studiju Piknik pod producentskom palicom Miroslava Majkića Bandara, dok je za video bio zadužen Clip_videos (Denis Košutić).

Mladenovački bend X Machine predstavio je video singl “Ustani sad”. X Machine svira industrial metal, bend je nastao 2009. godine, a snimljeni singl je ujedno i najava predstojećeg albuma na kome ekipa uveliko radi. Članovi benda su: Nemanja Stojanović (klavijature), Ivica Stojanović (solo gitara), Nenad Stojanović (bas), Božidar Živanović (vokal) i Ivan Glišić (bubnjevi).

Mladenovački solo projekat Dharuygh objavio je debi EP jednostavnog naziva #EP01 na kojem se nalazi pet numera. Pravac kojim se Đura Stevanović kreće je eksperimentalni post rock/metal. Kompletan EP poslušajte ispod.

Podsetimo na kraju i da su novosadski sympho heavy metal veterani Armageddon za Noć veštica, 31. oktobra, objavili CD izdanje albuma Master of Peace o čemu smo već pisali, te prateći video spot za numeru „Druid“, koji možete pogledati ispod.

(SMP)

Komentari