Po višegodišnjoj tradiciji, za Noć veštica, 31. oktobra, novosadsky heavy metal sastav Armageddon objavio je novo muzičko izdanje. Ovaj put u pitanju je CD izdanje albuma Master of Peace, koji je prošle godine u kraćoj verziji objavljen na vinilu za izdavačku kuću Soul Peddler iz Nemačke.

„Na zahtev mnogih fanova koji nemaju gramofon, domaći underground izdavač Tmina Records, objavljuje 1000 CD-ova, proširenog izdanja ovog albuma. Pored već poznatih pesama sa ploče, dodate su četiri bonus pesme, tako da CD ima 10 numera i traje oko sat vremema“, saopšteno je iz tabora benda.

Bonus pesme su “Sky Painter”, “Druid” i “Spirit Of Annabel Lee”. Muziku i tekst pisao je Đorđe Letić, a za mikrofonom u ovim numerama našao se poznati novosadski pevač Zoran Šandorov.

„Pesma ‘Sky Painter’ snimana je u dve verzije. Prvu je pevao Zoran Šandorov, a kao specijalna gošća u drugoj verziji, pojavljuje se Dejana Betsa Garčević, pevačica grupe Claymorean iz Lazarevca. Sledeća bonus numera je ‘Druid’, koji takođe postoji u dve verzije. Na CD-u je objavljeno samo ‘tvrđe’ izdanje ove pesme, dok je ono ‘mekše’ predstavljeno na You Tubeu, kao lyric spot. Kompozicija ‘Spirit of Annabel Lee’ je akustični i narativni uvod u pesmu ‘Annabel Lee’, po tekstu E. A. Poa. Zajedno, čine celinu u trajanju od 11 minuta i predstavljaju najkompleksnije ostvarenje na ovom albumu. Po mnogima, ovo je ‘najsimfoničnija’ kompozicija u celom opusu Armageddona. Inače, ovo je treća Poova poema, za koju je Đorđe Letić pisao muziku. Još 2012. snimljena je numera ‘Eldorado’, a zatim je stigla brza i mračna ‘City in the Sea'“, ističe se u saopštenju.

Armageddon - Master of Peace

Bonus materijal sniman je u studiju Alfa iz Novog Sada tokom 2021. godine, uz Vladimira Perovića kao izvršnog producenta.

U promotivnom spotu “Druid – heavy version”, pojavljuje se i Mršavi Zlaja, višedecenijska maskota Armageddona, kostur prirodne veličine u odeždi Smrti. Mršavi Zlaja prvi put je “glumio” u spotu “Demons Advice” još 1993., a pojavljuje se i na live nastupu sa Exita 2015.

CD može da se nabavi preko oficijelnog sajta ili Facebook stranice Armageddona.

(SMP)

Komentari