A Pill Hard to Swallow beogradskih thrash metalaca Quasarborn najbolje je srpsko metal izdanje u 2020. prema izboru redakcije našeg portala!

Album je osvojio ukupno 60,5 bodova, a u stopu ga prati još jedno maestralno ostvarenje – Years Lost in Darkness, beogradskih doomera The Father of Serpents sa 60 bodova. Na trećem mestu, sa osvojenih 58 bodova, nalazi se inđijski thrash metal sastav Alitor i album II.

Kako je glasala redakcija, i koja su se sve izdanja našla u izboru za najbolje u 2020., pogledajte u tabeli ispod:

SMP album godine 2020 - tabela

Prethodnih godina, pored redakcijskog izbora za album godine, organizovali smo i anketu za posetioce portala, kako bismo čuli i vaše mišljenje na tu temu. Međutim, odlučili smo da odustanemo od te prakse iz prostog razloga što je postalo nemoguće izaći na kraj sa nameštanjima u anketi, pretnjama, bespotrebnim svađama, nerviranjem i nezadovoljstvom „poraženih“ bendova… Redakcija SMP-a je više nego kvalifikovana da taj posao obavi nepristrasno, objektivno i profesionalno, baš kao i ranijih godina, i od sada, pa nadalje i ubuduće – srpsko metal izdanje godine biraćemo isključivo internim glasanjem.

Čestitamo ovom prilikom bendu Quasarborn na zasluženoj pobedi, kao i sastavima The Father of Serpents i Alitor na fenomenlnim albumima. Pohvale svakako idu i ostatku bendova sa liste – imajući u vidu koliko je teška godina iza nas, i koliko je otežan rad bendovima zbog brojnih mera ograničenja koje nas, evo, prate i u 2021. svaki od njih zaslužuje respect za uložen trud, vreme i novac u realizaciju ovih izdanja. \m/  Nadajmo se da će 2021. doneti pozitivne promene što se svega toga tiče i da će se život konačno vratiti u normalu.

Na kraju, pozvaćemo vas da, ako već niste, poslušate bendove sa liste, date im priliku, jer smo još jednom svedoci da domaći metal i te kako ima šta da ponudi, i da kvalitetom može da parira scenama iz znatno razvijenijih zemalja. Raduje činjenica da su i ove godine zastupljeni skoro svi metal podžanrovi, te verujemo da će svako pronaći nešto za sebe.

 

Komentari