Bendovi Anguish Sublime, Nadimač, Persona, Phobos, BES, Armageddon, Lazarath, Zvijer, Forgotten Scream, Diveradiant, Yingis, God Observe i Kapra, predstavili su ovih dana novi materijal.

Nemački Silent Watcher Records objaviće 7. novembra dugoočekivani album novosadskog atmospheric/melodic death metal projekta Anguish Sublime. Kako stoji u saopštenju, album Maelstrom Imperium će sadržati devet pesama, od kojih će svaka biti putovanje kroz razne stilove, kako muzički tako i vokalno, sa mnogo atmosfere, dobrom količinom upečatljivih melodija i neobičnog tekstualnog sadržaja. Bend je objavio i lyric-video za naslovnu numeru.

Nadimač je nedavno za Felix Records objavio EP Raspad sistema, a sada i ekranizovao numeru „Smrt na četiri noge“ u vidu efektnog lyric-videa koji potpisuje Support Underground Media.

Tunižansko/nemački sympho metal sastav Persona, kog predvodi naša Jelena Dobrić, objavio je video spot za numeru „Alpha“ koja će se naći na narednom Persona albumu koji je planiran za 2021. Ekipa je tim povodom pokrenula crowdfunding kampanju, a više o svemu tome čitajte ovde.

Beogradski metalci Phobos napokon su došli do debi albuma koji su nazvali Whimsical, a čiju recenziju uskoro možete čitati na našem portalu. Za prvi singl izabrana je kompozicija „Cartographer“. Album je snimao i miksao Miloš Mihajlović Pileći (studio Blaze).

Mesec dana nakon “Svetionika”, novosadska rock/metal grupa BES objavila je i drugi video singl sa predstojećeg debi albuma Periferija ljudskosti koji će biti objavljen u decembru za Multimedia Music. Miks i mastering pesme “Budi svoj” potpisuje studio Road, dok je produkciju radio sam bend.

Kao i za prethodni singl, produkcija video spota prepuštena je ekipi Hičkok i sinovi uz pomoć studija Berar, dok montažu i režiju spota potpisuje Bojan Horvat.

Novosadski heavy metal sastav Armageddon nastavlja sa objavljivanjem pesama koje se nisu našle na aktuelnom albumu benda, o kojem smo već pisali. Ovaj put, tu je novi singl pod nazivom “Druid” (ponovo Zoran Šandorov na vokalima), koji je bend tradicionalno izbacio kao poklon fanovima za Noć veštica. Numera je dostupna za besplatan download na sajtu benda.

Pomenimo ovde i da je glavni čovek Armageddona Đorđe Letić izbacio i do sada neobjavljene snimke HM sastava Tornado sa kojima je snimio prvi album, u sećanje na preminulog gitaristu i lidera Tornada, Nebojšu Tasića.

“Do kraja godine, ljubitelji Tornada, dobiće na besplatan download SVE demo snimke, neobjavljene i nedovršene pesme ovog benda, tj. čitavu Tasinu muzičku zaostavštinu! Neka nastavi da živi kroz svoju muziku”, naveo je Letić.

Novosadski crossover/HC/thrash sastav Lazarath nakon dužeg vremena se oglasio spotom za pesmu „Defy & Refuse“. Pesma je snimljena tokom juna u studiju Brutal u tom gradu.

Banjalučko-regionalni black metal sastav Zvijer objaviće album Navia (Zadah Jalovog Svijeta) 4. decembra za austrijski Seance Records. Na albumu se nalazi osam numera, a recenziju istog očekujte na SMP-u tokom narednih dana.

Zvijer će uskoro da izbaci i prvi singl sa albuma, a do tada, podsetimo se Bombarder obrade koju je sastav nedavno objavio:

Zrenjaninski metalkoraši Forgotten Scream predstavili su singl „Inspiration“ sa predstojećeg albuma Hourglass. Za miks i mastering bili su zaduženi Sava Tomić i Aleksandar Velikinac.

Post/drone metal projekat Diveradiant samostalno je objavio EP Absence na kojem se nalazi pet pesama. Materijal je snimljen u kućnom studiju PM Music, a kompletno pisanje i snimanje muzike potpisuje Filip Mančić.

Mladi beogradski sastav Yingis (ex-Sharp) objavio je prvi singl „Contrast“, koji najavljuje debi album. Za produkciju, miks i mastering bio je zadužen Uroš Milkić.

God Observe je novonastali ambijentalni prog/postrock sastav iz Beograda koji je za prvi singl izabrao numeru „Monument“, a za koju je snimljen i video spot. Bubanj na pesmi je snimio Milan Jejina Yeqy (ex-Magma, Destiny Potato). Za audio produkciju je bio zadužen Aleksa Stamenković iz AS studija, dok video produkciju potpisuje AS film.

Kapra je novi metal projekat Danila Dabića (SÓL, ex-Phobos), a ovih dana je objavljena i prva pesma „Gost“. Danilo je bio zadužen za muziku, dok je gostujući vokal Bruno Longfield. Miks i mastering potpisuje Divergent Studios.

(SMP)

Komentari