Uprkos izolaciji i otežanim životnim okolnostima izazvanim epidemijom korona virusa, bendovi Jenner, The Trigger, BegUsToStop, Kamenolom, Remedy, War Engine, The Father of Serpents, Forgotten Scream, All Except One, Autoagresija, Koprena, Terrible First Impression, Acidfather, Offscore, Jevadh, Random, Postmoderna, Invisible Hate, S.O.T.I.L. i Order of The Black Skull, predstavili su ovih dana novi materijal.

Jenner, speed/thrash/heavy metal sastav iz Beograda, objavio je za francuski Inferno Records EP The Test of Time na kojem se nalaze dve autorske numere i obrada YU veterana Demoniac. EP koji smo premijerno recenzirali najavljuje istoimena pesma u kojoj gostije Emil Ivošević (Sigma Epsilon). Diskovi po ceni od 500 dinara su već dostupni i možete ih poručiti na stranicama benda, a slanje će biti obavljeno čim uslovi to dozvole, poručili su iz benda.

Beogradska teškometalna petorka The Trigger objavila je novi muzički video za pesmu „Good Dog“. Bend tako nastavlja promociju “engleskog” prvenca, albuma The Time of Miracles, koji je izašao za renomiranu izdavačku kuću Massacre Records.

Grind/death mašinerija iz Beograda BegUsToStop predstavila je singl „Nikad dosta“ sa nadolazećeg albuma koji je u pripremi. Pesma je zabeležena u studiju Wave u tom gradu.

Godinu dana nakon što se predstavio publici debi singlom „Oštrica“, a potom letos objavio još dva singla „Valhala“ i „Povratak“, beogradski heavy metal bend Kamenolom objavio je još dve nove pesme. U pitanju su „Krv bogova“ i „Grom Peruna“. Nove pesme, kao i prethodne, donose tvrd zvuk, a tematika koja je ovaj put obrađena je slovenska mitologija. Numere su snimljene u beogradskom studiju Blaze, produkciju potpisuje Miloš Mihajlović, a lyric video i animaciju uradio je Nikola Dilberović.

Remedy, stoner rock/metal trio koji predvodi Nemanja Kojić Kojot nedavno je na vinilu objavio debi album Ethiopian Mountains za Ammonite Records. Objavljen je i četvrti spot sa albuma i to za numeru „To the Moon“. Kompletan audio materijal je snimljen u studiju Citadela, dok je za pomenuti spot bila zadužena Đurđica Vali Gajić. Glumica u spotu je Ivana Popov.

Novosadski thrash/hardcore metal trio War Engine objavio je spot za pesmu „Don’t Look Back“. Video je zabeležen u novosadskom Domu b-612, a snimatelj je bio Petar Medić. Ovaj spot, odnosno pesma, najavljuje treći album benda koji će uskoro biti objavljen.

Doomeri The Father of Serpents završavaju novi album. Premijerno su objavili video spot za numeru „Alone“, a u pitanju je kraći instrumental. Audio i miks potpisuje gitarista benda Igor Lončar (Studio Wave), dok su za video bili zaduženi Ivana Sovilj i Igor Lončar.

Zrenjaninski metalcore sastav Forgotten Scream polako ali sigurno najavljuje drugi album Hourglass čije je snimanje u toku.

“’Beyond the Horizon’ je pesma koja je napisana još u toku snimanja albuma Changes. Inspirisani bendom Architects, odnosno stilom komponovanja pokojnog Toma Searlea, želeli smo da na neki naš način odamo počast jednom od naših uzora. Tekst govori o tome kako je život kao more, čas je miran, a čas je haotičan”, navode iz ovog sastava.

Pesmu je snimio sam bend dok je za miks i mastering bila zadužena ekipa iz kruševačkog studija Piranha.

All Except One, hardcore/metalci takođe iz Zrenjanina, nakon nekoliko demo snimaka završili su EP No End of Hatred koji najavljuju pesmom „Ab Homine Homini Cotidianum Periculum“. Za lyric video bio je zadužen Kristijan Bečkeš.

Čačanski crossover/thrash/punk metal sastav Autoagresija završio je poslove na EP-u Postojanje, a objavljivanje se očekuje uskoro. Predstavljena je i prva pesma „Mokusatsu (Tišina)“. Za produkciju, miks i master bio je zadužen Luka Milošević.

Ambijentalni post metal duo Koprena iz Jagodine, široj javnosti predstavio je svoje delovanje singlom „Eclipse“. Ova numera najavljuje debi album koji je sniman u studiju Jam11 u tom gradu. Pesmu „Eclipse“ producirao je Petar Milutinović, dok je za mastering bio zadužen Marko Wolfy Vučković (Alister). Za dizajn se pobrinuo Miodrag Jovanović a za vizuelne efekte Luka Popović. Bend čine gitarista Gorki plod i bubnjar Iskrolik, dok je mesto session basiste popunio Stefan Maksimović.

Novosadski Terrible First Impression osnovan je krajem 2019. godine a ovu četvorku čine bivši i sadašnji članovi bendova Northern Revival i Clyde. „Spitball“ je prvi video singl a pesma je zabeležena u studiju Piknik. Definišu se kao mental groove rock i planiraju da za svaku sledeću pesmu urade i propratni video.

Acidfather iz Srbobrana je tokom februara u novosadskom studiju Piknik snimio nekoliko pesama od kojih je za prvi singl odabrana „Hole“ koju možete poslušati ispod. Trenutno traže srodni bend za split album i odgovarajućeg izdavača. Kako navode, žanrovski su fuzija sludge i grunge muzičkih pravaca, koju u šali nazivaju slandž, misleći pritom na metal svirku sa punk-rock stavom, bez uniformnog imidža i stereotipne ikonografije.

Offscore je novosadski alternative/metalcore bend koji je nastao 2015. godine. Prvobitni naziv benda bio je Aza Guilla. Snimajući album u studiju Blaze, bend menja ime i nastavlja sa novom postavom. Bend je objavio „See Them Fall“, još jednu pesmu koja najavljuje debi album, a kako kažu, radi se o numeri koja opisuje Božju patnju za čovečanstvom.

Još jedan novosadski bend se prvi put predstavio javnosti. U pitanju je četvorka Jevadh koja svoju muziku karakteriše kao fuziju post i progressive metal zvuka. Prvi singl istoimenog naziva snimio je gitarista i pevač benda Damjan Bujandrić. Ilustraciju potpisuje Nikola Jovanović.

“Pesma govori o ljudskoj destruktivnosti i oholosti. Vekovi su potrebni da bi se izgradilo, a dani da bi se sve sravnilo sa zemljom. Destrukcija, kako fizička tako i psihička, postoji u svim oblicima društva, i krajnje je vreme da počnemo da je prepoznajemo i da se borimo protiv nje“, navode iz benda.

Beogradski alternative rock/metal bend Random predstavio je novi singl “Muladhara“.

“Pesma je rezultat našeg zajedničkog truda, izlaženja iz komfor zona i predstavljanja materijala u novom svetlu. Pristupili smo produkciji pesme na nov i kreativan način izražavanja za nas. Ova numera je kamen temeljac onoga što osećamo da je naša muzika sada. Nastavićemo ovim putem koji počinjemo novim singlom“, navodi se u saopštenju benda.

Pesmu je snimio gitarista benda Stefan Gaćeša u studiju 3×2. Za video je bila zadužena Jovana Ivanac.

Postmoderna, projekat koji je nastao u martovskom epidemijskom karantinu u Bačkom Petrovcu, snimio je i objavio video spot za kompoziciju „COVID-19“. O samom projektu nema previše informacija osim da je u isti uključen Lukáš Sýkora (Bane, Dark Dawn).

Invisible Hate je relativno novi psychedelic doom metal bend iz Kragujevca. Upravo su završili prvi singl „The Enlightener“ koji je zabeležen u studiju Macaque u Smederevu od strane Bobana Veljkovića i samog benda. Kako kažu, ovo je prva najava albuma koji će uslediti.

S.O.T.I.L., metal/crust/punk/grindcore projekat iza kojeg stoji Bečejac Danilo Tomić Toplana (Kill The Scum, Niyazov) predstavio je spot za numeru „Slave of God“ koja se nalazi na albumu The Path Of Masked Truth koji je izašao još 2016. Toplana je odsvirao sve instrumente i napisao tekstove, materijal je snimljen u kućnom studiju Kleine Schwarze Ente, dok je miks i mastering odradio Vladimir Knor (Studio Active). Danilo traži ekipu za oživljavanje projekta, pa mu se javite ako ste raspoloženi za tako nešto.

Order of The Black Skull je još jedan u nizu projekata od ekipe koja radi pod imenom Vox Umbra/Sifr Shraddha (Ljuska, Plamen večnosti…). U pitanju je sirovi black metal/noise zvuk, a kako to zvuči poslušajte putem singla „The Blood Cross“.

(SMP)

Komentari