Bendovi Infest, Quasarborn, Dave Van Detta, Sides, Etherstone, Meddle, Nadsvest, Anima i Klea, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski death/thrash metal sastav Infest predstavio je spot za numeru „Deathrash Legion 666“. Spot je realizovan u saradnji sa Graveyard Neighbour studijom koji predvodi Igor Stanić. Pesma se nalazi na albumu Addicted To Flesh.

Beogradski tech thrash metal bend Quasarborn objavio je drugi spot sa predstojećeg albuma A Pill Hard to Swallow, za pesmu „Bastion“. Kao direktor fotografije potpisuje se Jovana Uzelac, a dužnosti postprodukcije ostaju unutar samog benda, u rukama Luke Matkovića (vokal, gitara) i Marka Danilovića Tihog (bubnjevi). Kako kažu iz benda, ideja je bila da rekreiraju poznatu atmosferu hip-hop i hardcore spotova snimanih u Njujorku i Los Anđelesu devedesetih godina.

Quasarborn je već objavio spot (za pesmu „Atlas“) sa pomenutog albuma, čiji je datum izlaska potvrđen za 24. januar 2020., a u planu su i mnogobrojni koncerti u regionu.

Vrščanin David Jerković aka Dave Van Detta izbacio je spot za pesmu „Dawn Has Appeared“, drugi singl sa debi albuma A Revelation Retold koji je odnedavno u prodaji. U pesmi se objašnjava korupcija i korišćenje religije u nasilne svrhe unutar islama. Spot je već izazvao kontraverze i do sada je pogledan više od  20.000 puta.

Sides, djent/metalcore bend iz Beograda, predstavio je publici dva koncertna snimka za pesme „Quiet Soul“ i „Bloom“. Pesme je snimio i editovao sam bend, producent je Dejan Marković, dok je za edit, miks i mastering bio zadužen Jake Nelis (Archon Audio).

Stoner metalci Etherstone iz Kragujevca objavili su ovih dana EP pod nazivom III, na kojem se nalaze tri numere „Drowning In“, „Fields of Sorrow“ i „Internal Forest“. U nastavku poslušajte kako zvuče.

Novosadski alternative metal bend Meddle objavio je u samostalnoj režiji novi EP The Ropes. Kao i prvo izdanje Obol, i ovo je dostupno za besplatno preuzimanje na Bandcamp stranici benda.

Meddle je nastao pre nekoliko godina i u istom se nalazi gotovo kompletna postava nekadašnjeg benda Pry. Bend čine pevač Branislav Etinski, gitaristi Arpad More i Filip Tenji, basista Goran Zečević te bubnjar Zoltan Šimon.

Podsetimo ovom prilikom i na sastave Nadsvest i Anima, čije aktivnosti smo već najavili ovde i ovde. Podsećanja radi, BM projekat Nadsvest, u čijim redovima su Atterigner, pevač Gorgorotha, i Andrew (Svartgren), objaviće na jesen debi EP Kolo ognja i železa za Under the Sign of Garazel Productions iz Poljske. EP smo već recenzirali, a o tome detaljnije čitajte ovde.

Što se tiče benda Anima, prog metalci iz kikinde vratili su se na scenu posle osam godina, singlom „Metar iznad vremena“. Lyric video je uradio bubnjar benda Imre Nemet.

Na kraju, pomenućemo i (t)reperku Kleu i njen drugi spot za numeru „321“. Mlada dama uredno nam je dostavila sav info, te naglasila da se radi o „punk/trap/metal“ pesmi, nečemu drugačijem na domaćoj sceni. Osim Municipal Waste majice koju Klea nosi u spotu, neka naročita koncekcija sa metalom ne može da se čuje, ali bićemo dobre duše i podržati ovu simpatičnu priču i mladalačku energiju.

(SMP)

Komentari