Pioniri srpskog doom metal zvuka, niški sastav The Bloody Earth, nastupiće premijerno 2. novembra u srpskoj prestonici. Koncert će biti održan u klubu Elektropionir, a na binu će pored Nišlija izaći i beogradski bend The Father of Serpents.

The Bloody Earth je nastao 1995. godine, a prvo izdanje Requiem of Weeping Souls izašlo je 1997. za Butcher Sound. Prošle godine ekipa je objavila povratnički album Inevitable za Miner Recordings. Na prvom albumu njihov zvuk je bio pod uticajem bendova poput My Dying Bride, da bi se na albumu Inevitable mogao okarakterisati kao funeral doom.

Bend The Father of Serpents svoj zvuk bazira na doom metal zvuku bendova poput Paradise Lost, My Dying Bride, Saturnus, a svoj lični pečat daju karakterističnim kombinacijama različitih muzičkih elemenata koji se protežu od death i gothic metala, do funka i post rocka. Nastali su 2014. godine, a album prvenac Age of Damnation 2017. godine udruženo su izdale kuće Satanath Records (Rusija) i Sadist Records (Indonezija).

Koncert počinje u 20:30, a cena karte je 350 din.

(SMP)

Komentari