Svi fanovi doom metala i pomenutih My Dying Bride ovo bi obavezno trebali nabaviti, jer na našoj sceni, između ostalog, nikad nije postojao sličan bend

Evo jednog albuma koji nam je nakon toliko godina konačno dospeo pod „nož“, tj. na recenziranje. I to zahvaljujući reizdanju od strane nezavisne beogradske izdavačke etikete Buffalo Revenge (inače, album je na kaseti objavio Butcher Sound 1996. godine). U svakom slučaju, doom metal sastav iz Niša, The Bloody Earth ne postoji već neko vreme, a neki članovi, ako sam dobro informisan, sada su u sastavu Duh predaka. Kako bilo, Requiem of Weeping Souls je sam po sebi dobar razlog da se osvrnemo na najbolju zaostavštinu ovog R.I.P. benda.

Ovaj album i bend, odmah da kažemo, su veeeeoma nadahnuti grupom My Dying Bride. Zvuk (sviranje, atmosfera) su skoro identični ranijim radovima pomenutog sastava. Putem ovog albuma, ovaj sedmočlani sastav nam je, očigledno, želeo da pokaže kolike su njihove impresije doom metalom, My Dying Brideom, melanholijom. Naravno, sve je na svom mestu – pesme dugog trajanja, spori ritmovi, growl vokal, kao i prijatan ženski glasić. Prva pesma, „When the Beauty Dies“ opisuje ovaj album bolje nego bilo kakve reči. U svakom slučaju – moja omiljena.

Produkcija je solidna, kad uzmemo u obzir da je album sniman 1996. – čak i veoma dobra. Za potrebe ovog reizdanja urađen je dodatni remiks pesama, tako da sad zvuče još bolje. Jedna zanimljivost – druga pesma na albumu, „Dethroned Emperor“, je obrada Celtic Frosta. Atmosfera i produkcija su garažni, znak za početak dat palicom od palicu…. Još jednu stvar bi trebali spomenuti: grupa je sa pesmom „Celestial Tears“ svojevremeno predstvaljena na Scream Until YU Like It kompilaciji domaćih bendova, u izdanju Rock Express Recordsa.

Pomenimo i to da je album sniman kod Vuje u Češnjak studiju (u Kragujevcu) i da bi svi fanovi pomenutog pravca i pomenutih My Dying Bride ovo obavezno trebali nabaviti, jer na našoj sceni, između ostalog, nikad nije postojao sličan bend.

Spisak pesama:

1. When the Beauty Dies
2. Dethroned Emperor
3. Beautiful Dying Flower
4. Forgotten Misery
5. To The Virgins
6. Forever Sorrow
7. Celestial Tears
8. Nevermore I’ll Laugh

Komentari