Bendovi Armageddon, The Bloody Earth, Sculptor, Trigger, Judgement, Siempre Peligroso, Dreyelands, Cape Fear, Sculptor, te pevačica Dragica Maletić, predstavili su ovih dana novi materijal.

Kultni novosadski heavy/power metal sastav Armageddon objavio je novi singl, numeru „Freedom Call“. U pesmi gostuju pevač Zoran Šandorov (ex-Tornado) i gitarista Saša Friš (Pero Defformero/The Groundless), a ista je snimljena u studiju Alpha u Novom Sadu od strane Vladimira Perovića, dok je za vizuelni koncept bio zadužen Čaba Nemet.

Niški doom metalci The Bloody Earth (na slici) objavili su spot za pesmu „Thee, Who Wakes Me Unknown“. U pitanju je još jedan singl kojim promovišu povratnički album Inevitable. Spot je sastavljen od snimaka iz filma Begotten, američkog režisera E. Elias Merhigea.

Sculptor, beogradski eksperimentalni death metal bend se nakon desetak godina oglasnio novom pesmom. Pesma „Shells“ urađena je u formi lyric-videa i osim nje, nema nikakvih naznaka da li će bend ponovo svirati ili snimati.

Trigger je nedavno najavio album na engleskom jeziku, te objavio novi lyric-video za numeru „Don’t Feed the Cannibals“ u kojoj ponovo gostuje pevač Darko Živković iz kikindskog sastava Downstroy. Iza kamere su bili Dušan Svilokos i Branislava Brandić, dok su video editing odradili Nikola Silić i Milena Branković.

Judgement je prog heavy/thrash metal bend iz Zaječera koji je ovih dana objavio prvi zvanični EP za ukrajinsku kuću Total Metal Records. Zanimljivo je da u svojoj postavi nemaju stalnog pevača te im je kompletan EP otpevao Ukrajinac Evgen Zoidze-Mishchenko. Za prvi singl je odabrana numera „Slaves of Technology“, a uskoro očekujte recenziju izdanja na našim stranicama.

Novu pesmu imaju i šabački alternative metalci Siempre Peligroso koja nosi naziv „Apatija“. Pesma je snimana i miksana u sopstvenom studiju Little Stone u tom gradu. Ovo je prva pesma nakon debi albuma Razor.

Mađarski prog metal bend Dreyelands za čijim je mikrofonom Nikola Mijić (Alogia, Eden’s Curse), krenuo je s promocijom drugog albuma Stages čiji je izlazak najavljen za kraj maja. Prvi singl je devetominutna numera „Anger“.

Nenad Shone Đorđević (ex-Patrias) objavio je singl za atmospheric death metal projekat Cape Fear. Istoimena pesma zabeležena je u studiju Paradox u Smederevu. Za dizajn je zadužen Art of Doom.

Beogradska pevačica Dragica Maletić (Demist) postavila je na svom YouTubeu kanalu autorsku kompoziciju „Alone“ za koju je sama snimila i izmontirala spot. Dragica je takođe aktivna sa raznim obradama koje postavlja na YouTube (Kamelot, Nightwish, Evanescence, Symphony X, Epica…), pa ako ste propustili, proverite o čemu se radi.

Podsetimo, nove numere/spotove nedavno su objavili su i sastavi Subway i Quasarborn.

(SMP)

Komentari