Ovde i te kako možete osetiti duh nekih prošlih (boljih) vremena, što u kombinaciji sa vrlo dobrom produkcijom daje apsolutno pozitivan rezultat

Bend Siempre Peligroso dolazi iz Šapca, zvanično postoje od 2009. godine, a nešto kasnije objavili su istoimeni debi materijal, kojim su privukli pažnju domaće alternativne scene. Kako i sami navode, taj album nije ni blizu rekao sve što Siempre zapravo ima da kaže.

Nakon nekoliko singlova i video spotova, zaokružuju jednu priču i započinju rad na novom izdanju, koji kako muzički, tako i tekstualno, predstavlja ne jedan, nego deset koraka unapred! To je upravo Razor o kojem ovde piskaramo. Dok je prvi materijal bio dosta prošaran, čak i tekstovi koji su otpevani na srpskom/engleskom, na Razoru su kompletno na našem, a album čini osam numera visoko-kvalitetnog, ponajviše alternativnog metala (sa uticajima grunge, rock, stoner zvuka = sve što vole mladi!).

Ovde i te kako možete osetiti duh nekih prošlih (boljih) vremena, što u kombinaciji sa vrlo dobrom produkcijom (na kojoj su sami radili) daje apsolutno pozitivan rezultat. Iako su po mom mišljenju sve pesme dosta ujednačenog kvaliteta, izdvajaju se „Laž“ i „Stvari nisu kao pre“, možda zbog toga što su forsirane kao singlovi, te (mi) se najviše i urezaše u glavi. Spomenućemo i gostovanje Kojota na uvodnoj „Bolest“, a svakako obratite pažnju i na eksplozivnu i brzu numeru po kojoj je album i nazvan.

Foto: Milan Jakić

Foto: Milan Jakić

Ovu “uvek opasnu” četvorku čine sjajni ljudi i muzičari uz zanimljiv i nesvakidašnji vokal Đorđa Pajića, čija boja mene lično asocira na Goluba iz Goblina, što je pomalo “weird” s obzirom da su i oni iz Šapca.

Siempre Peligroso je pre svega sjajan koncertni bend, te ih probajte ugostiti/pogledati u vašem gradu. Verujte mi da ćete se (pozitivno) iznenaditi. Valjda verujete vašem dežurnom recezentu. 🙂

Spisak pesama:

1. Bolest feat. Hornsman Coyote
2. Stvari nisu kao pre
3. Laž
4. Razor
5. Strah
6. Mudro oko
7. Primalni krik
8. Reka

Siempre Peligroso - Razor
Produkcija79%
Originalnost71%
Vizuelni faktor83%
Uverljivost81%
79%Finalni utisak

Komentari