Bendovi Wolf’s Hunger, The Father of Serpents, Kuga, Soul Strife, Joys of Life, Dave Van Detta i Marcel Rončak, predstavili su ovih dana novi materijal.

Novosadski thrash black metalci Wolf’s Hunger snimili su obradu Slayer klasika „Die by the Sword“ sa albuma Show No Mercy i posvetili su je preminulom gitaristi Jeffu Hannemanu. Ovom pesmom počele su pripreme za novi album koji će biti snimljen ove godine.

Novu pesmu imaju beogradski doomeri The Father of Serpents. Numera je nazvana „River of Doom“ i snimljena je u studiju Wave od strane Igora Lončara, koji je bio zadužen i za editovanje spota koji je snimio Miloš Slavković.

Iako su nedavno objavili drugi album Vatra u nama, beogradska Kuga predstavila je i maksi singl Lusija sa dve nove numere „Lusija“ i „Zloba“.

Soul Strife je solo projekat Krste Pacića iz Ivanjice. On je nedavno odsvirao, snimio i objavio „Desolation“, prvi singl sa nadolazećeg izdanja Martyr. Svoju muziku karakteriše kao atmosferični deathcore.

Depresivni black metal projekat Joys of Life iz Temerina, u aprilu će objaviti album Ausweg, Existenzfeind za underground etiketu Jesboligakurac Records. Za prvi singl je odabrana numera „Die für uns ewig blutet“.

Dave Van Detta, metal muzičar iz Vršca, objavio je singl „Sounding the Seventh Trumpet“. Naslov pesme je, kako kaže, posvećen bendu Avenged Sevenfold, bendu koji je ostavio ogroman uticaj na njegovo stvaralaštvo. Ovaj, kao i prethodni singlovi, će se naći na albumu A Revelation Retold koji je u pripremi. Lyric video je odradio djApe.

Subotički multiinstrumentalista i kompozitor Marcel Rončak predstavio je novi singl „Narcis“. U pesmi gostuje Juli Soti, pevačica reggae/ska skupine Sin Seekas. Zanimljiv spot uradio je Giant Penguin Productions, dok je za miks i mastering same pesme bio zadužen ALXiN Music Production iz Ade.

Podsetimo, tokom marta su svoje singlove objavili i Bezdan, Trigger, Quasarborn, Phrenia i Superhammer.

(SMP)

Komentari