Beogradsko/pančevački sastav Trigger objavio je spot za pesmu „Pray“. Ovo je ujedno prvi materijal benda na engleskom jeziku posle tri albuma na srpskom, čime ekipa najavljuje početak nove faze rada.

– Mislim da smo objavljivanjem poslednjeg albuma zaokružili neku dosadašnju priču i najverovatnije okončali dosadašnji rad na srpskom jeziku – kaže pevačica Triggera Milena Branković i dodaje da sastav radi na materijalu na engleskom jeziku već duže vreme.

– Bio nam je potreban nešto duži period da budemo u potpunosti zadovoljni time kako zvuče nove verzije pesama. Zaista smo želeli da ta poetika i izraz koji gajimo u tekstovima na našem jeziku bude skroz prenesena. Trenutno radimo na još dva spota, a nakon nekoliko singlova naši fanovi će, kad za to dođe vreme, moći da čuju i kompletan album – kaže Milena i dodaje da im je bilo posebno drago što su neki od prijatelja benda ponovo bili gosti u pesmama.

Kao i u srpskoj verziji, stihovi pesme „Prey“ su inspirisani uvek aktuelnom temom zloupotrebe religije kroz istoriju i spremnošću čoveka da verom opravdava svoje najniže porive i motive.

Originalna vezija „Kad savest te zaboli“ je objavljena u okviru albuma Vreme čuda, pod etiketom Odličan hrčak.

Trigger najavljuje seriju koncerata na kojima će tokom godine predstaviti materijal na engleskom, a grupa radi i na još nekoliko novih muzičkih videa.

Publika će moći da ih čuje već 10. marta u Domu omladine Beograda, gde će nastupiti zajedno sa bendovima Texas Flood, Bijesovi, NBG i Haunting Souls, na rođendanskoj zabavi MK Srbi. Ulaz na koncert je besplatan.

(SMP)

Komentari