Bendovi Pero Defformero, Senshi, Kraljevski Apartman, Kuga, Haste i Organic Toy predstavili su ovih dana novi materijal.

Novosadski „gastarbajt“ metal sastav Pero Defformero objavio je singl „Trebalo bi“, za koji je snimljen i efektan video spot. Za muziku su bili zaduženi Saša Friš i Goran Biševac, za tekst Saša Friš i Simona Tomić, dok kameru, audio snimanje, miks i produkciju potpisuje Dean Clea (ex-Osmi Putnik). Sam spot montirao je pevač benda Goran Biševac Biške.

Novosadski ragga metal skupina Senshi objavila je četvrti singl “Right Now” u kojem gostuje Yanchi iz japanskog metalcore sastava Justice For Reason. Bend se uveliko sprema za live koncerte, a nadaju se i turneji u Japanu odakle dobijaju sve više i više pozitivnih reakcija. Pesma je snimljena i miksana u Origin studiju, dok su za spot bili zaduženi Jovan Sušćević, Ashay, Know How Production i frontmen benda Adam Rakić. Novi singl/video spot je u pripremi.

Iako su početkom ovog meseca objavili i novi singl „Između dve vatre“ koji možete poslušati ispod, izgleda da je Kraljevski Apartman trenutno na pauzi, jer je došlo do ozbiljnih promena u postavi. Obaveštenje gitariste i jedinog originalnog člana Zorana Zdravkovića prenosimo u celosti:

„Kraljevski Apartman je u ovoj dosadašnjoj postavi prestao da radi, muzički pravac i viđenje muzike se razlikovalo sa moje strane i ostatka dosadašnjih članova. Došli smo do zajedničkog stava da je bolje da svako krene svojim putem. Ja kao neko ko je i pokrenuo celu priču vezanu za Kraljevski Apartman u pregovorima sam sa nekim ljudima koji su voleli bend i koji još veruju u muziku koju prezentuje grupa. Kraljevski Apartman je tu i dalje za sve prijatelje i fanove a očekuju se i nove pesme… jer muzika je moja ljubav i to mi niko ne može oduzeti.“

Novi materijal nestrpljivo se očekuje i od beogradskih heavy/thrash/speed metalaca Kuga. Ovih dana su predstavili novi singl „Sablasni tron“, koji će se naći na albumu Vatra u nama, a koji je još uvek u pripremi.

Haste, mladi thrash/speed metal bend iz Vrbasa objavio je numeru „Humanity Dethroned“ – prvi singl sa nadolazećeg EP izdanja Suffer is Beneath. Materijal je snimljen u studiju Šamarčina od strane Roberta Telčera (Partibrejkers). Miks i mastering je uradio Feđa Poldruhi, dok je za omot CD-a bio zadužen Tara Kerac.

Sastav Organic Toy objavio je na YouTubeu singl „Lunar“. Ovaj singl, kao i nešto ranije predstavljena numera „Skulls“, najavljuju treći studijski album benda koji je uveliko u pripremi. Singlovi su snimljeni u studiju Petrović i Studiju 42, snimatelj je bio Caspar Wijnberg, produkcija je zajednička sa bendom, a master je odradio Brian Bogdanović u Bonafidestudio, London. Početkom 2018. bend će nastaviti snimanje trećeg albuma, a promocija je zakazana u Beču 19-og aprila sledeće godine. Organic Toy je do sada izdao dva studijska albuma: Unfit (2012) i 66d (2016).

Podsetimo, tokom decembra meseca singlove su objavili i bendovi Superhammer, Nemesis, kao i Terrorhammer, a sve nas je obradovala vest o povratku novosadskih heavy/thrash metal heroja Pergament, čiji novi singl „Freedom“ možete da poslušate OVDE.

(SMP)

Komentari