Beogradski melodic death metal sastav Nemesis objavio je spot za numeru „Uprising“.

Ovaj bend specifičan je, između ostalog, po tome što je sastavljen od pripadnica lepšeg pola, a devojke su istakle da su se za snimanje spota odlučile jer smatraju da živimo u vizuelnoj kulturi i da ljude više interesuju takvi, nego isključivo audio sadržaji.

„Glavna ideja spota bila je da se predstave dva različita pogleda na sviranje – jedno idealno i jedno koje je približnije nekoj našoj realnosti“, kažu iz benda.

Kao specijalni gost u spotu pojavljuje se Leo Ivanišević sa svojim performansom, dok muzičku produkciju potpisuje Hausmeisters Tonfabrik, odnosno Stevan Radoičić, a za video snimanje i montažu bio je zadužen tim iz On-set studija koji čine Stefan Tasić i Magdalena Stanković.

„Ovaj spot je za nas predstavljao veliki izazov, te bismo prvenstveno hteli da se zahvalimo Sari Krneti i ekipi iz Balkan Helicopters koja nas je ugostila tokom prvog dana snimanja. A i svim ostalim ljudima koji su nam pomogli u realizaciji ovog spota“, navodi se, između ostalog, u saopštenju koje smo dobili.

Nemesis čine pevačica Sanja Drča, gitaristkinje Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević, basistkinja Anja Tvrtković i bubnjarka Selena Simić. Bend je aktivan dve godine, a devojke kao inspiraciju navode imena poput Arch Enemy, Death, In Flames i Kreator. Njihov nastup, kaže biografija, karakterišu melodični rifovi, snažna ritam sekcija, te sirova energija koju ova petorka poseduje.

(SMP)

Komentari