Progressive heavy/thrash metalci Pergament vratili su se na scenu posle 25 godina! Ekipa je povratak krunisala spotom za pesmu „Freedom“, koji možete pogledati ispod.

Pergament važi za jedan od najboljih metal sastava bivše Jugoslavije, a neretko su opisivani i kao „rodonačelnici progressive heavy metal zvuka na ex-YU sceni“. Grupa je osnovana davne 1986., i tokom narednih godina, izbacili su LP Vruća linija (Ghost House, 1988), kao i dva demo snimka, jedan (Promo/Demo) 1989. godine i drugi, Mr. War, 1990. Do zvaničnog raspada dolazi dve godine kasnije, da bi se u međuvremenu ime ovog benda pominjalo kroz par edicija Rock Express Recordsa i novosadskog benda Armageddon, koji je Pergamentovu pesmu „Children of a Savage Kind of Seed“ uvrstio na par svojih kompilacijskih izdanja, te istu izvodi i uživo.

Pergament

Postavu Pergamenta danas čine pevač Igor Ždrnja, gitaristi Dejan Radovanov i Stevan Zahorjević, basista Nebojša Bjetelić Ćebe te bubnjar Davor Demonja Konan.

Za sve dodatne informacije i buduće planove, posetite zvaničnu Facebook stranicu i sajt benda. A kako Pergament zvuči u 2017. godini, proverite u nastavku.

Dobrodošli nazad \m/

(SMP)

Komentari