Novosadski heavy metal sastav Armageddon objavio je na Halloween novi EP Vampire Queen za online etiketu SMP Music koja deluje u sastavu našeg portala. Na EP-u se, između ostalih, nalazi i potpuno nova pesma „Vampire Queen“, koju premijerno možete da čujete i preuzmete sa naših stranica!

EP Vampire Queen sadrži tri live numere benda, zabeležene tokom nastupa na Exit festivalu 2015. godine, kao i sveže snimljenu naslovnu numeru, a potpuno besplatno možete da ga preuzmete SA OVOG LINKA.

– „Vampire Queen“ je nastavak instrumentalne pesme „Mordor“. Nikada ranije ih nismo uvežbali i odsavirali zajedno, pošto bi takva cela pesma trajala skoro 10 minuta, pa da ne smorimo publiku dugim solažama. Zbog toga ovaj EP otvara specijlano VOKALNO izvođenje „Mordora“, na koje se odmah nadovezuje „Vampire Queen“ i čim ih odslušate, shvatićete da su te dve pesme u stvari jedna celina! Treća je live verzija pesme „Sarabanda, Funeral March“, meni najdraža sa albuma Eternal Mystery Rediscovered, i na kraju, tu je live izvođenje hita „Eldorado“, kojim smo otvorili svoj nastup na Exitu 2015. Ovu verziju pesme „Eldorado“ poklanjam eksluzivno SMP-u i ona neće biti na fizičkom nosaču zvuka – kaže za naš portal vođa Armageddona, multiinstrumentalista Đorđe Letić.

Đorđe LetićNa novi materijal Armageddona čega se već duže vreme. Sastav je koncertno i izdavački aktivan, ali potpuno novi studijski album, sa novim numerama (ne računajući Eldorado EP iz 2012. godine), nismo čuli još od Egyptian Suite izdanja iz 2009. godine, te nas je obradovala informacija da bend uveliko radi na novom albumu!

– Armageddon snima novi album u studiju Alfa u Novom Sadu, što je doprinelo potpuno drugačijem zvuku benda i „tvrđoj“ produkciji. Proces pripremanja materijala, snimanja prvih demosa i konačni ulazak u studio, prilično je dugo trajao, više od godinu i po dana. U momentu kada smo objavili 3CD box Triptych, povodom 30 godina od osnivanja Armageddona, već je bilo snimljeno više od pola instrumenata na novom albumu. Namerno sam ćutao u vezi toga i trpeo prozivke tipa „kada će više novi album“, dokle god nisam imao nešto konkretno u rukama. Za sada su kompletno gotove samo dve pesme: „Vampire Queen“ i „Kill the Leader“. Do kraja godine ili početkom sledeće, planiram da sve finiširam – kaže Letić, i dodaje da će izdavač kao i do sada biti Tmina Records.

– Za album sam planirao 10 pesama. Neću se ograničavati minutažom, tako da pesme variraju od pet do devet minuta. Biće dosta gostiju, od gitarista do pevača, ali za sada neka to bude iznenađenje. Verovatno će najveća promena biti blago skretanje u thrash vode, mada je tradicionalni sympho zvuk i dalje kamen temeljac Armageddona. Radni naziv albuma je Inner Voices, ali još dva opaka naslova su u opticaju, pogotovo ako bude višestruki CD box – ističe lider Armageddona.

Prema njegovim rečima, uporedo sa radom na novom materijalu, završen je i koncertni album Thunder on Explosive Stage.

Armageddon

– Na live albumu će se naći najbolje izvedene pesme na Exitu 2015. Uz njega ide i DVD, koji je takođe gotov! Ono što sledi je najverovatnije još jedan višestruki CD box, mada me sa jedne strane ubeđuju da izdam standardni „jednostruki“ album, jer će brže biti gotov i lakše se dostavlja novinarima, sa druge strane navijaju za vinil, a šta će biti na kraju, videćemo… – kaže Letić.

U pesmama na Vampire Queen EP-u čujemo čak 17 muzičara. Standardnoj postavi Armageddona pridružio se novi bubnjar Dejan Ćetković „Đubre“, koji je na toj poziciji zamenio Taru Kerca, te novi gitarista Nikola Malivuk, čije umeće čujemo u novoj numeri, a uskoro i na novom Armageddon albumu. Ekipu je pojačala i akustična podrška iz ansambla V.I.T.R.I.O.L., te je još jednom jasno da je ovde reč o pozamašnom projektu, kao i da ništa slično u ovom trenutku ne postoji na srpskoj i regionalnoj metal sceni.

SMP Music je online izdavačka etiketa koja deluje u sastavu Srpskog Metal Portala. Sva izdanja ove etikete dostupna su za besplatno preuzimanje. Vampire Queen EP je njeno 19. izdanje.

(SMP)

Komentari