Bendovi Cyreign, Rain Delay, Violent Chapter, Numenor, Riverroth, Grimm, Epilog i Damage Per Second predstavili su ovih dana novi materijal kroz lyric video snimke, teasere i oficijelne spotove.

Modern metal sastav Cyreign (na slici) snimio je debi album Eternity Ends Now, te su tim povodom predstavili teaser video sa odlomcima svih pesama. Album će se, prema najavama, u zvaničnoj prodaji pojaviti već danas.

Beogradski fusion metal sastav Rain Delay objavio je spot za numeru „Dorćol Late Recon“, sa aktuelnog albuma Selenophilia. Spot su zajedničkim snagama realizovali Mihailo Šuljagić i Marko Mitrović.

Violent Chapter, metalcore sastav iz srpske prestonice, ekranizovao je pesmu „Selfmonument“ sa istoimenog EP izdanja. Na spotu je radio On-set Studio koji čine Stefan Tasić i Magdalena Stanković.

Epic power metalci Númenor predstavili su singl „Over the Mountains Cold“ koji će se naći na albumu Chronicles from the Realms Beyond, čije objavljivanje se očekuje tokom 2017. godine.

Riverroth, thrash metal trojka iz Novog Sada, vredno radi na EP-u Infernal Thrashing, a kako će to zvučati poslušajte u numeri „Infernal Thrash“. Pesma je snimana u studiju Forte od strane Marka Nikolića.

Gothic rock/metal sastav Grimm iz Bara, ovih dana promovišu spot za pesmu „Spuštam se“ sa drugog studijskog albuma Iza tišine koji je objavljen za Miner Records. Album je snimljen u Midnight studiju u Lazarevcu, a producirao ga je Boris Šurlan.

Dugo najavljivani album prvenac Nova Tempore, kragujevačke petorke Epilog koju predvodi Dragan Urošević Uroš (ex-Osvajači), objavljen je za nezavisnu etiketu Take It Or Leave It Records. Uz promociju albuma stiže i prvi video rad za pesmu „Nevolja“, koji je režirao i snimio basista grupe Ratko Petrović u produkciji kuće RAX Media Production, uz tehničko-vizuelnu pomoć firme Euroton Kragujevac.

Poslednji pregled singlova za tekuću 2016. godinu zaključiće podgorički „gaming“ projekat Damage per Second, odnosno njihov singl „Blame the Jungler“. U postavi benda su pevač Cizmar, gitarista Blackglitter te gitarista/basista Gorepulse, a o čemu se radi, poslušajte ispod:

(SMP)

Komentari